Сделката на века! Продадоха 11 суперколи за 3.1 млн. евро

1
Добави коментар

Неназован късметлия успя да се сдобие с цели 11 суперколи за скромната сума от 3.1 млн. евро. Автомобилите са били продадени на търг, организиран от аукционната къща Drouot.
Сумата от 3.1 млн. евро се определя като нищожна, тъй като колекцията се състои от две Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, Porsche Carrera GT, Maserati MC12, Ferrari 599 GTO, Rolls-Royce, Aston Martin, Maybach и два модела на Bentley. Повечето автомобили никога не са карани, сочи информацията на изданието International Business Times.
Въпросните автомобили са бивша собственост на Теодоро Обианг Нгуема Мбасого, президент на Екваториална Гвинея. Миналата година лъскавите возила бяха конфискувани от френските власти, тъй като срещу 71-годишния президент бе образувано дело за злоупотреба с държавни пари. Колите бяха иззети от лъскава му резиденция в Париж, намираща се недалеч от Триумфалната арка.
Теодоро Обианг Мбасого управлява Екваториална Гвинея от 1979 година, когато взима властта, чрез военен преврат. Малката държава е богата на залежи от нефт, но въпреки това над 70% от населението й живее в бедност.

18-07-2013 г. 10:34 ч. | прочетено: 113, коментари: 0 |