Барбекю на двора – защо да е вредно?

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Барбекюто си е социално преживяване. Съвсем едно е да поканиш приятели на обяд в кухнята и съвсем друго на барбекю. Може по същество да се яде едно и също, но подготвянето на скарата си е и предизвикателство и изкуство. Някои мъже не можеш да ги хванеш за никаква домакинска работа, но зададе ли се събота и неделя, има ли градинско парти, стават ненадминати майстори на барбекюто.

Ако имате такъв познат не ви трябва да четете сайтове за марината и как се прави барбекю, най-добре го поканете, месцето и зеленчуците пригответе и оставете всичко останало на него.

Ако искате да се научите, най-вероятно ще ви предаде ноу-хау, без да се скъпи, но ако не ви се занимава, просто го оставете – той и сам може да се забавлява, приготвяйки храна за всички.

Учените обаче си нямат друга работа, а само да предупреждават за ужасии. Като не могат да подобрят качествено живота на човек, поне да го оставят да си умре в щастливо неведение. Обаче, когато все сме чули, че ни грози опасност ставаме много внимателни и мнителни.

Какви са опасностите от вкусното барбекю:

Вегетарианците ще кажат – месото, разбира се.

Но се оказва, че и високата температура при обработка на месото сътворява съединения, които са канцерогенни.

Не знам дали заради това, но майсторите ще ви кажат, че първо трябва да прегори огънят и после да мятате на жаравата каквото имате за мятане.

Пушекът също допринася за канцерогенността на месото, така че се старайте да го сведете до минимум.

Снимка: Gettyimages.com

 

Не препичайте месото до степен да се овъгли.

Като застраховка може да завивате месото във фолио за печене.

Ако нямате приятел фен на барбекюто, който да ви въведе в тайната на печене на меса това ви стига да запомните – да не овъглявате и да не опушвате.