Вин Дизел – мъж мечта

2
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Едва ли ще сбъркаме, ако определим Вин Дизел като мъж мечта. Много жени фантазират за дълбокия му глас, мускулестата фигура и типичното мъжко поведение ала Вин Дизел. Да не забравяме и таланта му на актьор, продуцент и сценарист, благодарение на който стана звезда.

Вин Дизел – мъж мечта

Семейство и ранни години

Истинското име на актьора е Марк Синклеър Винсънт. Избира си псевдонима Вин Дизел в началото на кариерата, като запазва умалителното Вин и добавя прякора Дизел, който неговите приятели са му дали заради енергичността му. Роден е на 18ти юли 1967г. в Ню Йорк. Не познава биологичния си баща, но се радва на вниманието на своя доведен татко, който е учител по актьорско майсторство.

Вин Дизел израства в голямо семейство – има брат близнак, който днес работи като продуцент, друг по-малък брат и сестра. Не свързва ученическите си години с хубави спомени, защото се определя като аутсайдер и това му е създавало доста проблеми. Увлича се по театъра от ранна детска възраст, затова първите му стъпки като актьор са именно в тази област.

Пътят на славата

Още докато е в колежа, Вин Дизел упорито полага усилия да се превърне в мултифункционален образ – талантлив актьор, отличен сценарист и успешен продуцент. За истински пробив в киното може да говорим към средата на 90-те години. От тогава до сега Вин Дизел участва в над 30 заглавия, голяма част от които се превръщат в любими филми на киноманите.

Вин Дизел се е снимал в продукции като„Пробуждане“, „Спасяването на Редник Райън“, „Пълен мрак“, „Кървав прах“, „Рекетьори“, „Трите хикса“, „Умиротворителят“, „Мисия Вавилон“, както и в шест от общо седемте филма от поредицата „Бързи и яростни“.

Самият Стивън Спилбърт споделя, че е голямо удоволствие за него да работи с актьор като Вин Дизел, който пък не пропуска възможност да изрази възхищението си от гения на режисьора.

Вин Дизел отказва да се снима в продължението на „Трите Хикса“, както и в първия и втория филм от поредицата „Бързи и яростни“. Бил е обсъждан също за ролята на Хелбой и Дявол на доброто. Наскоро обаче се заговори, че все пак може да видим актьора в образа на супергерой, тъй като името му е спрягано за продължението на „Отмъстителите“. Тази година вече гледахме Вин Дизел в шеметни каскади в „Бързи и яростни 7“, а до края на 2013г. предстои да излезе и „Ридик“ – продължението на популярната поредица.

Личен живот

Вин Дизел строго пази личния си живот в тайна, като твърди, че взима пример от големи имена в киното като Харисън Форд, Робърт де Ниро, Ал Пачино. През годините има слухове, че е имал краткотрайни връзки с модели и момичета на Плейбой. Името му е спрягано и за страстно увлечение с актрисата Кармен Електра, но няма потвърдена информация по случая.

По време на снимките на „Бързи и яростни“ Вин Дизел започва връзка с партньорката си от лентата Мишел Родригез. За съжаление скоро след това любовните им отношения са преустановени, но и до днес той твърди, че актрисата е първата му по-голяма холивудска любов. В интернет се носи слух, че за известно време актьорът е излизал и с една от вокалистките на групата Pussycat Dolls.

Най-дългата връзка, която Вин Дизел е имал до момента, е с модела Палома Хименес, която е и майка на децата му.

Любопитно за Вин Дизел:

Като малък е учил бойно изкуство и е танцувал брейк.
Вин Дизел се изявява и като успешен продуцент, като сред най-печелившите му и забележителни проекти са „Хитман“ и „Хрониките на Ридик“.
Като типичен мъж мечта, Вин Дизел се е забърквал с много жени, една от които Марая Кери, с която се е виждал преди 10 години. И двамата запазват мълчание по случая.
В свободното си време обича да играе видео игри.

„Определено съм колоритна личност“

02.09.2013/ Христина Спасова