Лекуване на кокоши трън | СИЛЕН

3
Добави коментар
silenbg
silenbg

Кокошият трън е гадно нещо, приятели. Но е част от живота, а за спортуващия е истинско проклятие. За пръв път ми излезе такова образувание това лято, точно преди Ърбънатлона. Преди 2 седмици реших обаче да се захвана и пробвам да го излекувам сам, тъй като не е толкова безопасно нещо. Какво представлява можете да прочетете на много места, например ТУК. Предполагам причината за моя е едно камъче, което бе попаднало в обувката ми по време на тренировка, изпълнена с тичане и отскоци. Както и да е. Известно ми бе традиционният начин на лечение – в поликлиника, изгаряне с азот. Необходими са няколко процедури.

Какво направих обаче аз? Купих опаковка лепенки със салицилова киселина, за мазоли. Взех Urgo, предполагам има и други хубави. Вътре бяха 12 броя. Всеки ден комбинирах лепенка + накисване на крака сутрин и вечер в гореща вода за 7-8 минути, а през нощта оставях да диша. Не знам дали е правилно, или грешно, но след 10-ия ден ситуацията значително се оправи. Остана нещо като обикновен мазол, който през уикенда на морето(вероятно заради солената вода и пясъка) почти изчезна. 

Това е моят челен опит с лекуване на кокоши трън. При мен проработи, но не забравяйте, че не съм лекар, така че внимателно преценете как да реагирате. Ако статията ви е била интересна, може да пусна и други по теми за различни контузии, тъй като, за добро или лошо, имам повече опит от доста специалисти, за които обикновено разтежение е нещо космическо.

Поздрави и успех!