Twitter банва акаунти, които са създадени преди потребителят да е бил пълнолетен

2
130
Добави коментар
pokerbox
pokerbox

От компанията обещават, че ще изготвят решение за проблема с малолетните ползватели на социалната мрежа, но такова все още не е налице.

Актуализация в условията за ползване на социалната мрежа преди няколко месеца все още замразява акаунти, които са били направени, когато потребителите са били все още непълнолетни, въпреки, че повечето вече са на по 20 годишна възраст.

„Няколко години не можех да си посоча точната година, в която съм роден. Опитах се да посоча 1996-та, но тя не беше налична“ казва Maxwell, 22-годишен потребител на Twitter, който беше баннат миналата седмица. „В сряда проверих дали мога да сменя годината и се оказа, че мога, след като я смених и запаметих промените, моят акаунт се заключи.“ Въпреки, че Maxwell обжалва случилото се, той все още не може да влезне в акаунта си, поне засега.

Други хора, които имат същата участ, също удрят на камък. Направени са опити за даване на документи, че по време на иползването на услугата, докато са били непълнолетни са имали позволението на родителите си или пък са пратени актове за раждане и друга подобна документация, но все още нищо не се случва.

Първата вълна от Twitter банове беше преди няколко месеца, като тя беше насочена към потребителите, които сами са посочили, че са под възрастта, зададена от Twitter, като минимална. Тези банове са част от опита на Twitter да се съобрази с General Data Protection Regulation (GDPR) полицата на Европейския съюз, която е активна от май месец, тази година. Тя гласи, че компаниите нямат право да имат „договор“ с потребители, които са под 13-годишна възраст, без съгласие на родителите.

Говори се, че компанията вече е „в преговори“ с потребители, от 18-ти юли, но до момента всички потребители все още са със заключени акаунти, след като актуализираха датата си на раждане, което до момента води към създаването на много нови акаунти, от същите тези потребители.

 

Източник: TheVerge