Най-после, точните съвети за перфектния мъжки костюм.

20
Добави коментар
si111
si111

Най-после, кратко и ясно формулирани,  точните съвети за перфектния мъжки костюм.

За някои мъже костюма е задължително ежедневно облекло. За други, само по значими поводи. Но на всеки мъж му се налага да облече костюм, поне няколко пъти в живота си.

Ето защо, по-долу ще ви покажем няколко лесни индикации за перфектния мъжки силует.

Какво означава добра линия на силуета

Можете ли да познаете човека с идеалната линия?

Когато мерите костюм, заемете изправена позиция. Може, тя не винаги да е вашата естествена, но за да определите, дали костюма е точно вашия размер, изправената поза е много важна. Десния силует, определено не е за мъже, които трябва да носят костюми. Ако харесвате линията на левия силует, може да продължите да четете.

 

Рамото: То трябва да бъде право и изпънато. Шевът трябва да е със същата дължина, като костта под него, и трябва да се съедини с ръкава точно там, където започва ръката.

Ако шевът, виси надолу, набръчква се или се повдига, ще видите също така и бръчки по ръкава и горната част на сакото.

 

Неподходящата линия на рамото, разваля целия силует

 

Реверите: Когато се налага костюмът ви да бъде закопчан, линията на реверите е много важна. Двете страни трябва свободно да се прихлупват, а копчетата да се закопчават без напрежение. При закопчани копчета, не трябва да има никакво набръчкване. Висящите напред ревери говорят за твърде голям костюм, а бръчките около копчетата за прекалено тесен. Лек отвор в долната част на костюма е приемлив, но не трябва да се вижда триъгълно парче от ризата ви, над панталона /освен, когато се движите/.

 

И много внимавайте за неприятното Х – образно опъване, сигурен белег за малък размер.

 

Маншета на ризата: Правилото „Сантиметър и половина“ вече е твърде старомодно. Съвременните модни тенденции клонят към скъсяване на това разстояние и по-скоро са, за около 1 см. Разбира се, че не трябва да се вманячавате толкова в този 1 см. Но ръкава на сакото, в никакъв случай не бива да е над маншета на ризата, нито да я покрива напълно. При всички случаи малко от маншета трябва да се вижда.

 

Обръщайте внимание на бръчките и дупките в горната част на ръкава – това не е вашия размер.

 

Както и на спираловидните гънки от външната страна на ръкава. Те създават неприятната илюзия за усукан ръкав.

 

Дължината на сакото: Тя е важна, повече отколкото допускате. Едно идеално сако трябва да пада плавно покрай кръста и да завършва малко под края на кривата, образувана от задните части и бедрото. Трябва да се съобрази и с дължината на ръката, като достига до началото на пръстите на дланта.

 

Яката: Яката на сакото трябва да ляга върху яката на ризата, която от своя страна трябва да ляга върху врата и гърба ви без напрежение или празнини между тях.

 

Седалището на панталона: В задната си част панталона трябва да е с гладка повърхност и да пада плавно и свободно. Хоризонталните гънки са причинени от прекалено тесен панталон, а свободните U-образни гънки, стигащи до бедрата са показател за по-голям от вашия размер.

Маншета на панталона: Маншета трябва да пада с цялата си дължина и да прави контакт с обувката, като една лека и мека гънка е допустима. Всяка друга дължина е табу.

 

 

И последния съвет, но не по важност . Ако не намирате лесно, точно вашия идеален костюм, не се винете, не вие сте причината. Това означава, че този костюм не е за вашето тяло, то заслужава нещо по-добро. Несъответствията обикновено се крият в основната структура на кройката. Трябва да се въоръжите с търпение и да пробвате различни костюми или марки, докато откриете точно вашия силует. А може да си послужите и с услугите на добър шивач, който да направи необходимите корекции, на вече харесания от вас.

Like this:

Like Зареждане…

Коментирай

Коментари