Вярвай в чудеса – 50 мъдрости на една жена

3
Добави коментар
vestitel
vestitel

„Излизай навън всеки ден! Чудесата чакат навсякъде“ – това пише в книгата си Реджина Брет – журналист, писател, съпруга, майка, жена, която намира в простичките неща от живота изключителното и го описва в книги. Из Интернет пространството със сигурност ще срещнете, че Реджина Брет е на 90 години – възраст, наистина впечатляваща и от чиято височина мъдростите изглеждат меродавни. Но не, Реджина не е на 90, на 31 май тя ще навърши 58 години. автор е на две книги „Бог никога не спи“, излязла през 2010 г. и „Бъдете чудото: Как да осъществим невъзможното“. Когато е на 41 Реджина е диагностицирана с рак и в този повратен житейски момент тя разбира колко е важно да живееш – във всеки един миг, за всеки един момент. 

„Винаги избирай живота“ – това е един от нейните „уроци“ по живеене, които тя събира в първата си книга. Четем ги и разбираме колко е простичко всичко, което ни казва:

Никой друг, освен теб не е отговорен за твоето щастие.
Въпреки всичко, най-хубавото предстои.
Примири се с миналото си, за да не съсипе настоящето ти.
Завистта е губене на време. Ти притежаваш всичко, което е необходимо.
Да остарееш е по-добра алтернатива, отколкото да умреш млад.

И още, и още…мъдрост, която човек носи в себе си, но често осъзнава, когато се сблъска с критична точка в живота си. 

Регина е на 50, когато стартира колонка в „The Plain Dealer „, колонката е озаглавена „50 урока за живота“ и се превръща в най-четената колона. Хората започват да се отъждествяват с нея, да споделят своите проблеми и опит. Уроците на Брет се превръщат в източник на вдъхновение и сила.

Ще публикуваме още някои от нейните мъдрости:

Не е необходимо да изучаваш живота. Ти се появяваш в него и правиш толкова, колкото успееш.
Времето лекува почти всичко. Дай на времето време.
Животът може да не е опакован с панделка, но той е подарък.
Отстъпвай.
Прощавай на всички за всичко.
Не се интересувай какво мислят другите за теб.

Важно е да приемаме живота като чудо и да не забравяме, че всеки негов миг е подарък и не трябва да го пропиляваме.

Сайтът на Реджина Бретт е достъпен за всички и всеки може да почерпи от нейната сила, осъзнавайки, че самият той я носи в себе си.

За първата й книга, която в български превод носи заглавието“Бог никога не спи“ Дийпак Чопра казва “ „Книгата на Реджина Бретт осигурява практически прозрения, които могат да променят света.“