Работа и доходи от къщи

1
Добави коментар
Didohotep
Didohotep

Често чувам за някакво митично сглобяване на химикалки, но до момента не съм попадал на такава реална оферта за надомна работа – предоставяне на частите на химикалката в насипно състояние, след което от мен се очаква да ги сглобя по правилната схема, да ги върна на възложителя и той да ми заплати за извършената работа по сглобяване.

Но ако все пак някой има реални контакти за такава работа, моля да ми ги предостави. До тогава ще считам това за раздувка, която няма общо с реалността. Но все пак не пречи да си зададем въпроса, може ли само с една химикалка в ръка човек да изкарвате хиляди левове всяка година, работейки надомно, от къщи? Поставен по този начин въпроса за работа с химикалки, придобива значително по-реален смисъл (за разлика от т.н. – „сглобяване“).

Работа с химикалка в ръка.
И отговорът е съвсем определено „Да, може!“ Писатели, журналисти, счетоводители, учители, консултанти, редактори, коректори, юристи – постоянно го правят. Като някои от тях изкарват не хиляди, а десетки хиляди левове всяка година, работейки само с една химикалка, при това – надомно. Но какво от това? Идеята в случая е, че и Вие може да го правите и да се наслаждавате след това на живота! Стига да ви се работи, защото това очевидно е лека, приятна, завладяваща работа е.

И сега вече, надявам се, като сме излезли от абсурдния модел за „сглобяване на химикалки“, може да обмислим идеята за писане с химикал по специфично. Например, всеки град или област притежават определени забележителности, понякога уникални. Какво Ви пречи, като местен жител, който ги познава най-добре, да изготвите списък на всички забележителности в своя район. Картотекирайте ги. Разгледайте също стари и нови туристически карти. Те също ще Ви дадат идеи.

След това посетете библиотеките. Изровете за всеки обект интересни данни и статистики. Направете си копия от документите и ги добавете към папката на всеки обект. Посетете съответните отдели в Общината (култура, земеделие, стопанство) и ако случите на любезни и отзивчиви служители, ще получите още ‘тонове’ полезна информация.

Разпределете и нея. След това подгответе и планирайте оптимални маршрути. Посетете обектите последователно. Идете на място. Разгледайте ги внимателно. Водете си бележки за впечатленията си. Прибавете и тях към досиетата. Допълнете данни за всеки обект:

– година на възникване,
– периоди на развитие,
– характерни особености,
– куриозни събития,
– известни личности, с които е свързан обекта и т.н.

Когато материала е готов, правете му компютърен набор. Добавете, на подходящи места, интересни снимки, свързани с изложението и оформете челната страница със заглавие, автор, дата, място на написването. Започнете да изпращате темите си за публикуване в редакциите на по-известните вестници, сайтове и списания, а след това и до всички издания, за които имате адреси и данни.

Развийте писмените си умения.
Работете редовно и упорито. Това е най-важното. Печатни издания в България има колкото желаете. Упорствайте! Така постепенно ще придобиете статута на постоянен дописник и ще започнат да Ви изпращат заявки „по поръчка“ да отразявате определени събития или забележителности. Ако навреме изучите английския език, скоро може да прeнесете дейността си и зад граница, предлагайки своите дописки (най-интересните от тях) и на задгранични издания.

А по света издания, плачещи за куриозни, интересни, необичайни дописки, има колкото желаете. Станете техен хонорован представител за района или региона, в който се подвизавате основно. Или с други думи казано – яжте и пътувайте без пари, като използвате едни от най-ценните документи на света – прес-пропуска. И всичко това е напълно по силите Ви. Направете го! Да оставим настрана т.н. митично „сглобяване на химикалки“ за жълти стотинки и да се заемем с реалните пари. Ето, тук е златния шанс за Вас, който може да Ви позлати от главата до петите. Идеалната надомна работа за интелектуалци, които имат какво да кажат на света и искат да го направят.
–––-

Още препоръки, мнения и допълнения по темата 

може да четете и правите по-долу – в коментарите.