Фън – шуй подредба на градината

1
Добави коментар
riki4
riki4

Фън – шуй подредба на градината

Правилната фън шуй подредба на градината ще донесе положителна енергия в дома ви. В двора трябва да има баланс и хармония. Един от жизненоважните елементи на фън шуй е водата. За целта добре е да имате декоративна водна площ в градината, например- градински фонтан. В близост до него поставете вятърни камбанки, така съчетавате два основни елемента- вятър и вода. Потърсете камбанки с хармоничен звук и красив външен вид.

Следващия важен момент на който трябва да обърнете внимание е осветлението. Най-добре е естествената слънчева светлина, като за целта за през нощта може да използвате соларни лампи, които ще светят с помощта на събраните, през деня, слънчеви лъчи. Те могат да бъдат във формата на някои от божествените, според фън шуй, животни. Такива са например: дракон, мандарински патици ( те трябва винаги да са по двойка), костенурка, трикрака жаба или тигър и т.н. Важно е също така цялата градина да е добре осветена, ако се налага на места добавете и изкуствено осветление.

За добрия фън шуй в градината е от голямо значение баланса от звуци, цветове, образи и движения. За целата биха могли да ви помогнат красиви градински склуптури. Те могат да бъдат: ангели, феи, птици, коне и т.н. Във фън шуй птиците се смятат за добри посланици от небето, както и за символ на свободата, за това е препоръчително да имате склуптура на птичка, която ще носи много радост и положителна енергия във вашата градина.

Елементът огън много често липсва в повечето градини, но ако размера и дизайна на вашия двор позволяват откритата камина ще допринесе за добър фън шуй. Огънят е символ на пречистване, а и със сигурност ще бъде приятно изживяване да прекарвате време около камината.

Специалистите в областта на фън шуй съветват да направите в градината криволичеща пътечка, тя ще помогне на положителната енергия да се движи из градината. Трябва и редовоно да се грижите за растенията в градината, да няма опадали листа и изсъхнали клони или цветове. Не е препоръчително цветята с бодли да преобладават.

Ароматните цветя засадете около входната врата. Лавандулата и жасминът са източник на добро настроение и радост. Сред дърветата иглолистните са най-добри според фън шуй, стига да не стават прекалено високи. Положителната енергия и хармония във вашата градина ще я направят едно чудесно място, съчетаващо аромати, цветове и звуци, носещи благополучие в дома ви.

Ако статията ви е харесала, подкрепете ни, като я споделите с вашите приятели!