Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Трябва ли жените да приемат аминокиселини

28
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Спортните хранителни добавки със своите трудни , често мъжките звучащи имена понякога стряскат женския пол,поради факта ,че в повечето случаи се спрягат ,като такива изграждащи мускулна маса!Но истината е друга,жени!
Да вярно е,че има продукти специално предназначени за мъже и покачване на мускулната маса,но Аминокиселините не са от тях!
Напротив всяка активно занимаваща се жена със спорт трябва дори задължително да прима Комплексни аминокиселини или Суроватъчни аминокиселини.Прием на аминокиселини преди тренировка снабдява тялото с алтернативен източник на енергия, от която имате нужда ,особено ако сте на ниско-въглехидратна диета,а и ще подобри представянето ви в спорта.
Много е важно да се приемат и след тренировката,защото мускулите се нуждаят от бързодействащи аминокиселини,които да ги възстановят напълно,за да няма мускулна треска.
 
 
►BCAA/branched-chain amino acid или познати още под името Верижно разклонени аминокиселини :валин, леуцин и изолеуцин.
Изследванията показват, че ВСАА помагат за поддържането на оптимална производителност при физическо натоварване, като същевременно се стимулира възстановяването на мускулите след участието в спортни дейности. Те също пазят мускулната тъкан от разпад,възстановяват мускула и спомагат за поддържане на чиста мускулна маса.Приемът на хранителни добавки бцаа на прах,капсули или течен вариант е страхотен, когато сте на нискокалорична диета , опитвайки се да отслабнете,тоест да се освободите от излишни мазнини ,а да остане само чиста мускулна маса!
 
Кога да приемам аминокиселини?
 

Сутрин 

20-30 мин преди кардио или силова тренировка.Приема на аминокиселини преди тренировка принуждава тялото да използва повече мазнини като гориво за упражненията, като в същото време помага на трениращия да постигне по-добра среда за хормонално топене на мазнините!

След тренировка , когато мускулната тъкан се разгражда и синтеза на протеини е нисък , е най-доброто време да се вземе BCAA добавка,защото възстановяването е от първостепенно значение

Вечер

Ако вашата цел е горене на мазнини: приемайте аминокиселини между храненията. По този начин тялото си мисли, че е приета много храна. Метаболизмът заработва за да поеме идващите хранителни вещества, но всъщност няма храна за смилане, което оставя мазнините единствения източник за горене!
⇒Няма женски или мъжки аминокиселини,просто четете етикета на производителя дами и разделяйте на половина дадената доза!
Прочети още
⇒Основни добавки преди кардио тренировка