Най-добрите плажове в Хърватия – тема за Хърватия – Idi.bg

22
Добави коментар
tao
tao

Хърватия има повече от 1000 острова и силно назъбено крайбрежие, ето защо не е никак учидващо, че може да се похвали с безброй красиви плажове. Векове наред те са били високо ценени заради природната красота. И докато в страната има и приятни пясъчни ивици, повечето плажове са покрити с изгладени от водата камъчета или чакъл. Кристално сините води на Адриатическо море и вдъхващите страхопочитание гледки към скалистите, зелени брегове превръщат Хърватия в една доста атрактивна дестинация.

Златни рат

Остров Брач е най-известен със своя плаж Златни рат, който се намира на южното му крайбрежие, западно от красивия град Бол. Този уникален плаж представлява тясна, издължена ивица суша, вдадена на около 450 м в морето. От тесния плаж с бели камъчета човек може да се наслаждава на морето, което се вижда от двете страни. Гледките към брега са също толкова внушителни. Измежду боровите дървета, на фона на Видова гора – най-високия връх на адриатическите острови, се виждат руини от римско време. 

Пунта Рата

Пунта Рата е курортен плаж, който се намира в градчето Брела на около 14 км северно от град Макарска на далматинското крайбрежие. Плажът е ценен както заради удобствата и съоръженията, така и заради своята красота. Брела, която е оградена от маслинови горички и смокинови дървета, представлява прекрасен фон за този леко полегат плаж. Той е охраняван от спасители, а това, наред със спортните съоръжения и алеята, по дължината на която има ресторанти и кафенета, превръщат плажа в предпочитана дестинация за семейни ваканции.

Свети Иван

Свети Иван е най-известният плаж на остров Црес. Разположен е в подножието на Любенице – древен крепостен град, изграден почти изцяло от камък. Плажът е място, където често спират яхти. По суша до него може да се стигне само пеша, но 45-минутното спускане има своето очарование. Посетителите трябва да следват червените стрелки, които ще ги отведат до плажа със снежнобели камъчета и кристално чисти води. Изкачването обратно отнема около час и половина.

Макарска

Макарската ривиера се простира на площ от около 65 км между градовете Макарска и Сплит. В град Макарска, разположен в подножието на планината Биоково, има закътан залив, който е ограден от плажове. Централният плаж е разположен по продължението на сенчеста алея с палми, където има модерни кафенета, първокласни ресторанти и магазини.

Дубовица

Най-големият плаж на остров Хвар носи името Дубовица и е разположен на известното южно крайбрежие на острова. Дубовица се намира съвсем близо до Милна и е скътана в зелена лагуна, която граничи с ансамбъл от каменни исторически къщи, сгушени сред хълмисти възвишения. Спокойните и бистри води са много подходящи за гмуркания.

Плаж Бане

Разположен в най-южната част на хърватското крайбрежие, Дубровник е топ дестинация отчасти заради многобройните плажове. Един от тях е Бане. Той е разположен източно от Стария град и се радва на голяма популярност. Плажната ивица е покрита с камъчета и тук се намират едни от най-добрите хотели на Дубровник. Освен това има всичко, от което туристите се нуждаят: шезлонги, чадъри и съблекални с душове. Плажът е любим на много знаменитости и е превъзходно място за водни спортове като джет ски и парапланеризъм.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 416 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност