рокли и нови тенденции за новия сезон есен-зима 2014-2015 – Моден блог, онлайн магазин за дамска мода Arogans.com

11
Добави коментар
ele0nora
ele0nora

Роклите от колекциите на водещите модни къщи изцяло отразяват актуалните тенденции в модата през този сезон – дълга рокля с къси или дълги ръкави, рокля в ретро стил от 20-те, 50-те и 80-те години, трикотажни, плетени, дантелени, полупрозрачни материи, вечерни и коктейлни рокли. Истинският хит през есента ще са дългите рокли с асиметрична форма, с които жената ще изглежда изключително елегантна, ефирна, привлекателна и стилна.

ALBERTA FERRETTI Колекцията от рокли Alberta Ferretti – е олицетворение на женственост и зрялост. Нейните рокли не са за млади момичета, а за самоуверени жени, които не се обличат „прекалено“. Цветовете на колекцията – черно и тъмно каки. Основните характеристики на роклите – стил 60-те години, строги архитектурни форми, приказни мотиви в дизайна на дългите вечерни рокли.

BLUMARINE Колекцията от рокли Blumarine есен-зима 2014-2015 е истински празник на яркостта и стила на 80-те години. Много мини рокли с дълги ръкави, напълно затворена в областта на шията модели, както и такива с много дълбоко V-образно деколте. Цветовете, избрани от Blumarine са светло синьо, тюркоаз, златист и черен, който обаче присъства в малки количества.

BOTTEGA VENETA Колекцията от рокли на Bottega Veneta есен-зима 2014-2015 е създадена за жени, които държат на елегантността. Повечето от роклите в нея са с дължина до или под коляното. Почти няма да видите едноцветни модели, а основно графични, странни, асиметрични, които с успех компенсират простотата на кройката.

CHLOÉ Колекцията от рокли Chloé есен-зима 2014-2015 предлага модели в дълги ръкави и умерена дължина, деликатни щампи, женственост, отричайки всяка претенциозност и прекомерност (типично за всяка колекция на марката). Тези рокли са за жени, които обичат свободата на движенията и рядко ще ги видите във вечерна рокля.

CHRISTIAN DIOR Колекцията от рокли на Christian Dior не пропуска възможността да се обърне към 50-те. В нея присъстват много свободни рокли с дълбоко квадратно деколте, които са в ярки неонови нюанси на фуксия и жълто.

DIANE VON FURSTENBERG Колекцията от рокли на Diane von Furstenberg е създадена почти изцяло на основата на златния цвят и в нея преобладават късите коктейлни рокли. Не липсва и култовата за марката рокля в стила на 70-те. Много V-образни модели от шифон с цветя е друга гореща тенденция на сезона.

DOLCE & GABBANA Колекцията от рокли Dolce&Gabbana есен-зима 2014-2015 – е приказна гора, пренесена на модните подиуми. В нея присъстват къси трапецовидни рокли, дантелени модели, червени и черни ретро-рокли, модел в бароков стил, флорални щампи и рокли с корсети.

ELIE SAAB Колекцията от рокли Elie Saab есен-зима 2014-2015 е завладява със своята женственост, на която никоя жена не може да устои. Луксозните вечерни рокли от кадифеи шифон изглеждат невероятно с високите цепки на бедрото и в разнообразните си дълбоки цветове.

GUCCI GIAMBATTISTA VALLI Колекцията от рокли на Giambattista Valli есен-зима 2014-2015 е младежка, дръзка и напълно съответстваща с духа на ретро-стила. Основният акцент е върху широките къси поли. Цветовете на колекцията са черно, бяло, розово, фуксия и бордо. Сред интересните декоративни решения са флоралните щампи и дантелата.

MARCHESAКолекцията от рокли Gucci есен-зима 2014-2015 е с изразителен минимализъм, базирана на кожата и пастела. Цветовата схема е от жълто и синьо. Всяка рокля е с някаква декоративна особеност – контрастен колан, пайети и т.н. Елегантните рокли със сдържан дизайн се носят с кожени ботуши до коленете, които ефективно допълват женския образ.

Колекцията от рокли Marchesa есен-зима 2014-2015 изпълва с възхищение със своето разнообразие от цветове и форми. В нея присъстват много необичайни, креативно създадени вечерни рокли в разкошни цветове, декорирани с бяло и черно, с добавени златни бродерии и апликации с дантела и лъскави материали.

NINA RICCI Колекцията от рокли Nina Ricci есен-зима 2014-2015 е символ на женствеността с френски акцент и очарованието й е неустоимо. Роклите са полупрозрачни, в черно и бордо, с флорални апликации, дълги до пода и в стила на 60-те.

VERSACE Колекцията от рокли Versace есен-зима 2014-2015 е разнообразна и смела. Роклите в нея се характеризират със асиметричност и лъскави материи, които обгръщат фигурата. Те са с цвят на наситен тюркоаз и червено, бордо и черно. Бароковата тенденция, която е ключова за сезона, присъства и в роклите на модната къща Versace.

VALENTINO Колекция от рокли Valentino есен-зима 2014-2015 е една от най-впечатляващите. В нея присъстват дълги рокли с дълги ръкави, матови и полупрозрачни модели, както и такива от кожа и шифон, с апликации и щампи на цветя.