Кои са най-романтичните малки градове в Европа | Teenproblem.net

14
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Брюж често се цитира като най-романтичният малък град в Европа – и не е трудно да се съгласим с това твърдение. Няма значение дали ще го посетите през лятото, или през зимата, гарантирано е, че ще се влюбите в романтичния Брюж.

 

Холщат, Австрия. Това малко градче е перфектната дестинация, ако искате да се откъснете от шумния град през зимата. Сняг и очарование, дълги и топли нощи до камината. Не го пропускайте.

 

 

Чески Крумлов, Чешка република. Само на няколко часа път с кола южно от Прага ще намерите невероятно очарователното градче Чески Крумлов. Това е идеалното място да избягате реалността за няколко дни и да се насладите истински на  гостоприемството, което няма да намерите в оживената столица.

 

Вроцлав, Полша. Вроцлав е идеалното място за туристи, които искат да са встрани от утъпкания път и да се насладят на града по-малко посещаван от тълпи туристи. Също така е дом на голямо количество на очарователна и колоритна архитектура с всяка сграда, различна от следващата.

 

Бавария, Германия. Защо да посетите само един град, когато можете да посетите много? Въпреки че Бавария е регион в Германия, тя е уникална и ние не можем да изберем само един град. Можете да вземете кола под наем и да направите пътуване из региона – това е несъмнено най-романтичната част от цяла Германия!

 

Сейнт Мориц, Швейцария. Въпреки, че е пълен със запалените ски ентусиасти през зимата, Сейнт Мориц е истински скрит скъпоценен камък в по-топлите месеци. Има голямо разнообразие от възможности за туризъм в района, а градчето е изключително романтично.

 

Порто, Португалия. Докато Порто някога е бил пренебрегван от туристите и пътуващите се насочвали направо към столицата Лисабон, рибарският град се превръща в силен претендент за туризъм. Той е невероятно чаровен и олицетворява португалската култура от минало и настояще. Порто е всъщност вторият по големина град в Португалия – но старата част на града е твърде очарователна за да бъде пропусната в тази класация.

 

Езерото Блед, Словения. Eдва ли това място се нуждае от въвеждане, особено ако една картина казва хиляда думи. Вероятно няма нищо по-романтично от посещение на едно от най-красивите езера в Европа, гребане с лодка до острова и изкачване на стълбите до църквата.