FLOORDEPO І Монтаж на ламиниран паркет,трислоен паркет,первази,обличане на стълби-София,Велико Търново,Русе

1
Добави коментар
penkov
penkov

Най-важно за крайния вид на настилката от ламиниран или естествен паркет е професионалния монтаж. Дори най-луксозния под, монтиран без да се спазват необходимите правила и изисквания изглежда жалко и трудно за поправка.

Нашият съвет към вас уважаеми клиенти е: Не се подлъгвайте по евтини и така наречените промоционални ламинати-почти винаги тези паркети са с съмнително качество и производство, не се учете да монтирате  на собствения си под защото резултатите обикновено са катастрофални. Монтажът на ламиниран паркет си има своите тънкости и трудности, а качественият паркет си заслужава средствата. Доверете се на професионалистите с дългогодишен опит!Висококачественият ламиниран паркет  има по-добър дизайн, по-богато цветово разнообразие , по-реалистичен вид, по-добро заключваща система на клика и  по-дебела и твърда  трегерна плоча за разлика от евтините паркети . Много от качествените производители вече направиха  различни колекции от стандартните  за да  подобрят качеството и преминат  от нисък клас  за висок клас ламинирани настилки.Ниският клас ламиниран паркет предлаган у нас е от неясни производители има по-малък клас на износоустойчивост,  защита на клика от влага е нулев,сглобките са трошливи, получават се ръбове при снаждане на ламелите,получават се фуги между снадените ламели. За да се получи цената на евтините паркети се пропуска  някои операции при производството.При високият клас ламинирани паркети са недопостими всякакви отклонения и се следи всичко от производството на ламинираният паркет до предлагането от вносителя и дистрибуторите.Нашите нови колекции  са доказателство именно за това

Поставянето на подложка под ламинирания паркет е задължително!     Това се отнася и за трислойния паркет, ако не се лепи за пода!   Подложката за ламиниран и трислоен паркет имат 4 основни функции: топлоизолация, шумоизолация,хидроизолация, обира денивелацията /неравностите на основата/ – ефективна е при неравности до 3 мм на 1 м. При по-големи неравности не може да се избегне мърдане на паркета, а е възможно и отваряне на фугите или счупване на сглобките му.    Обикновено се използва стандартна подложка – от полиетилен. Дебелината може да бъде 2, 3 или 5 мм. Продава се навита на рула с ширина 1м. При наличие на лист алуминиево фолио от долната страна се подобрява топлоизолацията и хидроизолацията на подложката   Често се използва и подложка от екструдиран полистирол /XPS/ . Обикновено е с дебелина 3 или 6 мм и по-рядко 2 мм. Продава се на листи в пакети . Има по-добра шумоизолация.  Най-добри хидроизолационни свойства имат подложките от естествени материали – корк, пресована хартия, каучук, пресовани дървесни частици и др.

ЛАЙСНИТЕ покриват краищата на паркета, където не могат да се поставят первази и скриват технологичната фуга. Имат важна естетическа стойност. Обикновено са сребристи, златисти или бронзови на цвят, но могат да са покрити и с фолио, което да пасва на паркета или первазите.    Могат да бъдат алуминиеви, PVC или MDF. В натоварените зони, където непрекъснато се минава, препоръчваме поставянето на алуминиеви лайсни, които са поздрави.       Лайсните могат да се монтиран чрез винт и дюбел. Някои от тях изискват това да стане преди монтажа на паркета, но след това трудно се демонтират, ако се наложи. Във всички случаи този вид монтаж прилагайте само, ако сте сигурни, че няма да засегнете тръби, кабели и други комуникации, които минават в замазката на пода. В противен случай е по-добре да бъдат залепени със силикон или монтажно лепило. Дължината на лайсните обикновено е кратна на 90 см / 90 см, 180 см, 270 см/.

П Е Р В А З И   Первазите се монтират към стените на помещението и покриват задължителната технологична фуга. Те са естествен завършек на паркета, както рамката за картината. Имат разнообразна форма, размери и цветове, подчинени на дизайнерските интериорни решения. Могат да бъдат изработени от PVC, MDF или дърво; да са покрити или не от фолио, боя, лак и др.         PVC ПЕРВАЗИ – предлагат се в широка цветова гама и са сравнително евтини. Лесно се огъват и пасват добре и на криви стени. Всеки производител предлага към тях и съответните външни и вътрешни ъгли, тапи и свръзки .Повечето се монтират чрез клипси, винт и дюбел /   Клипсите осигуряват подвижно свързване на первазите и могат да се демонтират за боядисване, полагане на кабели и др., но това не трябва да става многократно, защото материала се деформира, а сглобката се разхлабва.   Напоследък все повече се налагат и PVC первази без клипси. Те са по-широки и покриват по-голяма технологична фуга, а краищата им са много гъвкави и прилепват добре към стената и пода.     MDF ПЕРВАЗИ  – освен високата им цена, друг съществен недостатък е, че не могат да се огъват и оставят фуги между стените и пода. Някои имат съответни PVC ъгли, тапи и свръзки, а други се режат под ъгъл и напасват, което е трудоемко и не винаги успешно.

София 0898562100   В.Търново  0895790440    Русе 0895790441    Г.Оряховица  087585529

Използвани материали от www.tsonevflooring.com