Плачът на бебето – какво може да направите?

9
Добави коментар
mayamishkova
mayamishkova

Независимо от това колко плаче бебето ви, това може да се отрази на нервите ви, особено, когато сте уморени. Ето няколко съвета как да се справите с бебешкия плач:

 

Опитайте се да запазите спокойствие

 

Ако сте в състояние да запазите спокойствие, докато бебето плаче, вие ще бъдете в състояние по-добре да разчетете сигналите на вашето бебе. Опитайте се да поддържате самообладание и да говорите на бебето си с мек и успокояващ глас, когато то плаче.

 

Осъзнайте силата на докосването

 

Когато бебетата са в затруднено положение, те често се нуждаят от човешко докосване, за да се отпуснат и успокоят. Докосването на бебето помага да се намали нивото на стреса и му показва, че е в безопасност. Когато бебето се чувства в безопасност, то ще бъде по-способно да се успокои и да се отпусне. Опитайте се да използвате бебешки слинг, така че да можете да вършите вашите задължения заедно с бебето и да го държите близо до вас.

 

 

Следвайте графика на вашето бебе

 

Например, ако вашето бебе има определен час всяка вечер, когато плаче и нервността му се увеличава, не се опитвайте да планирате дейности за това време. Помислете за вечерята в по-ранен момент.

 

Четете още: Нормално ли е бебето да плаче постоянно? 

 

Починете си от бебето

 

Намерете някой, който да ви замести в грижата за бебето за половин час, докато се разходите из квартала. Не се притеснявайте, че този човек ще има затруднения в грижата за бебето за този период от време. Ако сте сами и се чувствате прекалено развълнувани и разочаровани, оставете бебето на безопасно място в креватчето му и се отделете за няколко минути сами.

 

 

Поспете

 

Опитайте се да си вземете малка дрямка, когато бебето спи през деня, особено, ако вашето бебе плаче през нощта. Ако можете да помолите някого да се погрижи за бебето за час или два, то си наваксайте със съня. Ако времето позволява разходете се с бебето навън с количка.

 

Четете още: Как да успокоим страдащо от колики или неспокойно бебе?

 

Без съмнение, вие ще получите лекция от по-възрастните добронамерени роднини, които мислят, че ще разглезите бебето, като отговаряте на всеки негов плач. Бъдете спокойни, няма да навредите на бебето. Когато реагирате бързо на плача му, вие се учите от него да се чувствате сигурни, спокойни, че сте там и се грижите за него. Когато вземете бебето и го утешите, може да се гордеете, че следвате родителските си инстинкти, и не се поддавайте на мнението на другите, които не знаят наистина от какво се нуждае вашето бебе. 

 

Снимки: Rick0r McZany, seanabrady Foter