Как да си направим домашен лосион за бръснене – Edna.bg

3
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Снимка:
Thinkstock

За не малък брои жени бръсненето е ритуал, който се случва по-често, отколкото би им се искало.

Като при всяко друго нещо, и при него си има тънкости. Освен остра самобръсначка и точна ръка (за да не се нашарите с кървави резки), от огромно значение е какъв лосион за бръснене ползвате.

Само сапун не е правилно, тъй като прекалено изсушава кожата. Мъжката пяна за бръснене също не пасвам, тъй като не е разработена за женската кожа, а за различна такава.

Ще ви предложим лесна за изпълнение рецепта как да си направите сами чуден лосион за бръснене.

Имате нужда от:
*половин чаша шампоан
*чаша и половина балсам
*5 супени лъжици лосион за тяло
*3 супени лъжици кокосово масло

Точните съставки сами можете да прецените според това колко лосион искате да си направите.

Всичко се смесва заедно, като единствено кокосовото масло е добре предварително да разтопите в микровълновата или на водна баня. Ако нямате такова масло, не е проблем да приготвите лосиона и без него. То помага за хидратация и омекотяване на кожата.

Най-лесно би ви било да сложите лосиона в предварително почистено шишнеце с помпичка (останало от течния ви сапун за ръце, да речем). Така ще можете лесно да си взимате от сместа и да я запазите за по-дълъг период от време. 

Начин на прилагане е същият както при купешки крем – нанасяте, дърпате внимателно бръснача, след което отмивате обилно с вода и при нужда нанасяте подхранващ лосион за тяло.