10 от най-атрактивните испански острови – тема за Испания – Idi.bg

12
Добави коментар
tao
tao

Испанските острови са едни от най-красивите острови в Европа. Както Балеарските, така и Канарските острови разполагат с уникален климат, кристалночисти води и девствени плажове. От блясъка на Ибиса до вулканите на Тенерифе, островите на Испания предлагат по нещо за всеки пътешественик.

Гомера

Един от по-малките Канарски острови, Гомера, е мястото, от което Колумб се отправя на своето пътешествие около света. До острова може да стигнете като се качите на ферибот от Тенерифе. Гомера разполага с отлични климатични условия, голямо разнообразие от уникални растения и красиви гори, скали и водопади. Туризмът не е добре развит и затова островът е сравнително спокоен и няма големи туристически тълпи.

Менорка

Остров Менорка също е слабо развит по отношение на туризма, но разполага с огромен брой плажове, така че тук има голяма вероятност да намерите малко уединено плажче само за себе си. Освен природните забележителности, тук ще може да посетите и исторически паметници, датиращи от 1300 г. пр. Хр.

Форментера

Форментера е малък остров на юг от Ибиса, известен с многото си нудисти. До острова може да се стигне с лодка от остров Ибиса или от континенталната част. Освен това островът е предпочитано място за любителите на природата, които търсят спокойствието на отдалечените плажове.

Фуертевентура

Фуертевентура е известен със силните си ветрове, които го правят идеална дестинация за кайтсърф и уиндсърф. Островът е добре развит в някои части, но има и такива, които са запазили естественото си очарование. Фуертевентура е известен и с обширните си пясъчни дюни и над 150 плажа.

Лансароте

Една четвърт от остров Лансароте има изцяло вулканичен пейзаж образувал се вследствие на изригване през 1730 година. В днешно време тази част от острова представлява национален парк с бар и ресторант, в който месото се готви с топлина идваща от недрата на земята.

Палма

Остров Палма предлага страхотни условия за пешеходен туризъм, сред гористия вулканичен пейзаж. В централната част на острова се намира най-големият кратер в света, който може да достигнете ако се включите в някоя от организираните обиколки.

Гран Канария

Островът предлага разнообразен релеф, включващ величествени пясъчни дюни, планини с велопътеки, плажове и богат подводен свят. Тук има отлични условия за водни спортове, голф, сърф и катерене.

Майорка

Майорка е най-големият испански остров. Южните му части са много добре развити за туризъм, за разлика от северните, които са запазили великолепието на природата. На източното крайбрежие се провежда годишен джаз фестивал, а от малките планински градчета  и скрити манастири се разкриват зрелищни гледки към острова.

Тенерифе

Най-големият от Канарските острови, Тенерифе, е добре развита туристическа дестинация, известна с нощния си живот и отличните условия за гмуркане и други водни спортове като: сърф, уиндсърф, парапланеризъм и каране на джет.

Ибиса

Ибиса е известен със своя нощен живот, партитата и плажовете. Градовете Ибиса и Сан Антонио са най-популярни сред любителите на купонясването. Клубовете тук отварят около 7 часа вечерта, а партитата продължават до ранни зори. През деня се организират пазари в карнавален стил, от които може да си купите прясна храна и различни сувенири.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 948 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност