Годишни награди на Академията за мода – Златна игла 2015 » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

На 31 март (вторник) 2015 година в Рамада София Хотел ще се проведе гала-вечер и ревю-спектакъл по случай церемонията за връчване на годишните модни награди „Златна игла 2015” на Академията за мода.

И този път имената на новите носители на „Златна игла” до последно ще бъдат пазени в тайна. Те ще бъдат съобщени за първи път на официалната церемония в присъствието на много ВИП гости и представители на медиите. За големите призове вече гласува жури от 30-те най-добри лайфстайл журналисти от печатните и електронни медии у нас с председател проф. Любомир Стойков. Преди обявяването на победителите и тяхното представяне, ще се състои грандиозен моден спектакъл. В него своите най-нови модни творения ще покажат изтъкнати наши и чуждестранни дизайнери и модни къщи.

Ревю-спектакълът ще открие модният бранд VHK Fashion с дизайнер Веселка Крачунова, която през февруари представи успешно своя колекция на седмицата на модата в Лас Вегас. Избрани модели от свои колекции ще покажат също галерия-бутик RoRa с дизайнер Росица Рангелова, българската марка очила KWIAT, Fashion Gallery Esil Duran, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, както и дизайнерът Стоян Радичев. Мъжка мода ще бъде представена от модна къща „Агресор” с дизайнер Марияна Папаличева и турската марка Weaver.

Академията за мода ще връчи Златна игла в шест категории: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината”, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер”, „Моден гримьор” и  „Цялостен принос”.

По повод предстоящото модно събитие №1 у нас проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: „Най-голямата награда на Академията „Златна игла 2015” се връчва в момент, когато определено се индикира оживление в българския моден дизайн, а отчасти и в родната модна индустрия. Нашата амбиция е да оценим и стимулираме най-ярките представители в модната сфера и особено онези от тях, които ни радват със запомнящи се изяви в публичното пространство. Модата е не само естетически, но и комуникационен феномен и затова българските лайфстайл журналисти отличават и по този белег най-добрите. Искрено се надявам журналистическият избор да съвпадне с избора на широката публика – на модните потребители и ценители.”

Водеща на гала-вечерта ще бъде телевизионната водеща и PR експерт – Ива Екимова, носител на приза „БГ модна икона 2013”. За подготовката на ревю-спектакъла се грижи екип от професионалисти в лицето на: Амалия Тинчева, Боян Караиванов и Ани Петкова. Специално участие по време на  „Златна игла 2015” ще има талантливата млада певица Марина Кискинова, която ще представи най-новата си песен заедно с Lexus и VS Dance.

Статуетката „Златна игла” по традиция е дело на най-добрия български бижутер Анжело Красини.