Ателие за украса на обредни хлябове на финала на конкурса „Рецептите на баба” | bgbezgranici.com

1
Добави коментар
ditadita
ditadita

Шеф Пеньо Иванов, председател на Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – 7/А.Р.И.З.-7/, художничките Даниела Кнежевич , Мариета Недкова и Мая Дочева, журналистките Дарина Арнаудова и Мая Рашева , преподавателките – Цветина Явашева от Национална художествена академия и проф. Нели Иванова, ще определят победителите в VII конкурс за детско творчество. Имена на призьорите в Националния конкурс ще научим на 6 април. Подрастващи от 26 региона в страната участваха в надпреварата за детски рисунки и литературни творби националния конкурс „Рецептите на баба“ – 2015 г, който се организира от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите -7 /А.Р.И.З.-7/,в партньорство с Национален дворец на децата.

Конкурсът е част от календара за извънучилищни дейности на МОН и на 17 април в Национален дворец на децата ще се проведе официалното награждаване на отличените. Тогава ще бъде представена за първи път и пътуващата изложба, съставена от наградените творби. Рисунката – победител ще стане афиш на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза на гости на моя град” през 2015 г. Всички участници в творческата надпревара ще получат грамоти, а отличените и предметни награди, осигурени от спонсорите.
По време на награждаването ателие за украса на обредни хлябове ще научи малките творци как могат да направят от тесто символите, които се правят върху празничните погачи.
Основателят и председател на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 /А.Р.И.З.-7/, и създател на конкурс „Рецептите на баба“, шеф Пеньо Иванов, водещ на собствени кулинарни предавания и рубрики, известен с тематичните си менюта благодари както на всички участници в конкурса, така и на медиите в страната за всеотдайността при възраждане и запазване на автентичните български традиции.
Партньори на събитието са Национален дворец на децата, Централен кооперативен съюз, Асоциация на млекопреработвателите в България и други.
Медийни партньори са БНТ, БНР, БТА, сайта България без граници, сайта Шоколад, ЯмболПРЕС.
Виктория Милчева