Ювентус – Реал Мадрид | Шампионска лига , 05 Май 2015

2
Добави коментар

Ювентус – Реал МадридШампионска лигаВторник – 05.05.2015

Двукратния европейски шампион – Ювентус, се надява да стигне до финала на шампионската лига за първи път от 2003г. насам и в същото време да си отмъсти за загубата от Реал Мадрид с 2:1 миналия сезон, която допринесе за отпадането на „старата госпожа“ от груповата фаза на турнира. „Белия балет“ пък се надява да стане първия отбор успял да защити трофея си от шампионската лига, но за да стане това, те първо трябва да отстранят италианците.

През уикенда „бианконерите“ победиха Сампдория с 1:0 и така си осигуриха 4-та поредна титла в Серия А, но предвид обстоятелствата, тимът няма да бъде много щастлив ако не успее да добави и друг трофей до края на сезона. Много скоро на играчите на Макс Алегри им предстои и финала за купата на Италия с Лацио, но със сигурност те в момента са се концентрирали върху далеч по-важната полуфинална среща с Реал Мадрид. В последния мач Алегри остави Пирло, Мората и Киелини  извън състава, но днес те със сигурност ще се завърнат в игра. Въпреки това треньора на италианците няма да може да разчита на контузените Погба, Касерес и Асамоа. 

По всичко изглежда, че Реал Мадрид няма да могат да спечелят нито една от двете купи във вътрешното първенство и единствения начин да спасят сезона е спечелвайки шампионската лига. През уикенда „белия балет“ стана първия отбор победил Севиля като гост този сезон и по този начин успя да запази интригата за титлата в Ла Лига. В мача с „червено-белите“ за пореден път блесна Кристиано Роналдо който отбеляза поредния си хеттрик.

В Ла Лига , Реал изостават на 2 точки то Барселона и със сигурност няма да се откажат от вътрешното първенство докато има шанс да го спечелят, но  в момента играчите са се съсредоточили изцяло върху важния първи полуфинален мач с Ювентус. Последните доклади в състава на гостите предполагат, че Гарет Бейл ще успее да се завърне сред титулярите , а очакванията са Иско или Ернандес да му отстъпят мястото си.

Според мен Ювентус ще искат да вземат предимство от срещата пред собствена публика, но също така няма да рискуват да се открият и да обезмислят реванша, затова очаквам и повече тактическо надиграване днес и по-малко голове.

Прогноза: Под 2,5 гола при коефициент от 1.57

Написана на 4th май 2015 от Димитър Димитров