Нова година в Албания – Alegra Vi Tur

1
Добави коментар
alegravitur
alegravitur

ДАТИ НА ОТПЪТУВАНЕ

30.12.2015 ПОТВЪРДЕНА ДАТА ПРОМОЦИЯ 260.00 лв.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с комфортен туристически автобус по описания маршрут;

3 нощувки със закуски в хотел 4* („Bleart“ **** или подобен) в Дуръс;

Туристическа програма с местен екскурзовод в Тирана;

Туристическа програма в Тирана, Дуръс, Круя, Струга;

Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания „Армеец“;

Екскурзоводско обслужване.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Вечери (включително празнична новогодишна вечеря);

Полудневна екскурзия до Берат;

Входни такси за Националния исторически музей в Тирана (200 AL); музея на Скендербег (200 AL) и етнографския музей (300 AL) в Круя; амфитеатъра в Дуръс (300 AL); крепостта в Берат (100 AL);

НАСТАНЯВАНЕ

Двойна стая с отделни легла (не се гарантира)            включено в цената

Двойна стая със спалня (не се гарантира)        включено в цената

Двойна стая за комбиниране    включено в цената

Допълнително легло в двойна стая       включено в цената

Единична стая 120 лв.

ОТСТЪПКИ

Ученици и студенти      5.00 лв.

Деца до 10 год., настанени в стаята на двамата родители        60.00 лв.

Доплащане за две стандартни вечери в ресторанта на хотела (на 30.12 и 01.01) от 24.00 лв. до 48.00 лв. Празнична новогодишна вечеря на 31.12 с включено богато меню, напитки и забавна програма 140.00 лв. Полудневна екскурзия до Берат (при минимум 19 записани туристи) 35.00 лв. Ползване на двойна седалка от един турист 102.00 лв. Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в двойна стая 25.00 лв. Нощувка преди датата на отпътуване в хотел „Хемус“ *** на турист в единична стая 40.00 лв. Трансфер от хотел „Хемус“ *** до площад „Ал. Невски“ на турист 5.00 лв.

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

Места на отпътуване: Дупница – бензиностанция OMV; Кюстендил – бензиностанция Петрол на околовръстния път (Теди Сим).

Валутен курс: 1 евро = 140 албански леки

Часово време: България 12 ч.; Албания, Македония 11 ч.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ

Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ

Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

Ден 1 Отпътуване от София в 7:00 ч. от площад „Александър Невски“, в 7:30 ч. от автогара „Сердика“, в 8:30 ч. от Дупница (бензиностанция OMV), в 9:15 ч. от Кюстендил (бензиностанция „Теди Сим“ на околовръстния път) по маршрут Скопие – Струга – Елбасан – Дуръс. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване. По желание – вечеря. Нощувка.

Ден 2 Закуска. Посещение на Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. От скалната тераса, на която е разположено, се открива прекрасна гледка към Централна Албания и Адриатическо море. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Обиколка на града с местен екскурзовод – на мястото на някогашната комунистическа утопия, днес албанската столица е сред модерните градове на Балканите: площад „Скендербег“ с Националния театър, Двореца на културата, Националния исторически музей, джамията на Етем бей и часовниковата кула, Булевардът на мъчениците на нацията, мавзолея на Енвер Ходжа, площад „Майка Тереза“. Свободно време в центъра на Тирана. Следобяд: връщане в Дуръс и пешеходна разходка: крайбрежния булевард „Таулантия“, римския амфитеатър – един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, параклиса на Св. Астий с впечатляващи раннохристиянски мозайки. По желание – празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с богато меню. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Ден 3 Късна закуска. Следобяд – свободно време в Дуръс или по желание: полудневна екскурзия до Берат – град, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО, запазил изгледа на старата балканска архитектура. По желание – вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4 Закуска. 8:00 часа – отпътуване за България по маршрут Елбасан – Струга – Скопие – Кюстендил. По пътя – фотопауза в Струга: разходка до родната къща на братя Миладинови. Пристигане в София късно вечерта на автогара „Сердика“ и площад „Александър Невски“.