ИНТЕРНЕТ РЕКЛАМА

4
Добави коментар

   В последните няколко години се наблюдава непрекъснат ръст на фирмите рекламиращи своите продукти и услуги чрез онлайн реклама, налагаща се като един от бързо развиващият се вид реклама

   Ще разгледаме графичните и анимационни рекламни полета в уеб страниците известни като банери, които са и най-използвания вид интернет реклама. Можете да използвате банер за да рекламирате даден продукт (например реклама на кафе) или за да получите трафик към вашият сайт (т.е. някой да кликне на банера и да посети сайтът ви). Имате възможност за избор между хиляди сайтове на всякаква тематика. Най-голямото предимство на рекламата в интернет е услугата таргетиране, която позволява рекламата да се показва точно на определена група хора. Таргетирането дава възможност на рекламодателя да избере определени критерии за посетителите които виждат рекламата, като местоположение, пол, възрастова група и др.  

Например рекламирате в даден сайт нови дамски превръзки. Съответно аудиторията която търсите е жени от 15 до 40 години и рекламата ви няма смисъл да се показва на посетители, които не отговарят на тези характеристики. 

Имате местен бизнес например в гр. Пловдив и искате вашите реклами да се показват само на посетителите от Пловдив. Благодарение на таргетирането вие не губите пари от посетители, които не биха ви донесли приходи.