СЕО оптимизиране – Оптимизация на уеб сайт за търсачките, информация , съвети.

1
Добави коментар

СЕО оптимизиране – оптимизация на уеб сайт

Оптимизация на сайт или колко е важна „Бялата шапка“

Представете си един оживен квартал със стотици улици и хиляди магазини. Със сигурност бихте се затруднили много при избора къде да похарчите своите пари. А сега си представете уеб пространството – всеки ден в интернет се качват хиляди сайтове и така глобалната мрежа се променя много динамично. Как се ориентира потребителят? И още по-важно – как потребителят да открие Вашия сайт и да донесе печалба на Вашия бизнес, а не на конкуренцията?

Нека да видим фактите: 84% от уеб трафикът идва от търсачките, а 94% от интернет потребителите не поглеждат резултатите след втората страница. Ясно е, че търсещите машини като Google, Yahoo, Bing са основно средство за намиране на стоки и услуги. Ясно е, че за да привлечете повече потребители към Вашия бизнес, трябва да присъствате на първите страници при търсене по най-важните за Вас ключови думи. Как става това?

Успехът на един сайт започва с правилното му оптимизиране. Ако интернет е канал за печелене на пари от Вашия бизнес, оптимизацията на Вашата уеб страница е не просто препоръчителна – тя е задължителна! Ние фокусираме дейността си не просто върху самоцелна оптимизация, а върху изграждане на стабилно интернет присъствие, което да повлияе най-благоприятно върху позиционирането на сайта в глобалната мрежа. Търсачките възнаграждават онези страници, които предлагат уникално и ценно съдържание, ето защо за нас е важно да изградим и правилното послание към Вашите потребители. Всичко това води до заемането на челни позиции в резултатите на търсещите машини и повишаване на разпознаваемостта на Вашия сайт, като се наблюдава следната зависимост: трафик – конверсия – печалба.

Ние подчиняваме нашата работа на принципа на White hat (“Бяла шапка”) оптимизацията или т. нар. етичен SEO. Използването на стратегии, техники и тактики, които са позволени от Google, отнема малко повече време за постигане на желаните резултати, но гарантира тяхната дългосрочност. От друга страна, използването на недобросъвестни техники може да доведе до тежки последствия за Вашия сайт, включително и премахването му от Google.

Какво можем да направим за Вашия сайт?

Оптимизация на кода
Оптимизация на заглавието
Оптимизация на връзките
Оптимизация на изображенията
Анализ на ключовите думи, които в най-голяма степен се асоциират с Вашата дейност
Маркетинг на съдържанието
Изработване на sitemap.xml и robot.txt на Вашия сайт
Измъкване на сайт от сандбокса на Google
Изграждане на стабилно присъствие в социалните мрежи и уеб директориите

Прилагането на подобен интегриран и индивидуален подход води до създаването на динамичен уеб сайт, оптимизиран за търсачките и заемащ първи места в резултатите при търсене. Това е първата стъпка за изграждане на стабилно интернет присъствие на Вашия бизнес и е идеална основа за действие на следващо ниво – мениджмънт на онлайн репутацията.

On page и off page оптимизация

On Page оптимизацията включва проучване на ключови думи и средния брой посещения в търсачката. Анализират се броя на конкурентите, както и трендовете на търсене. Изчислява се индекса на ефективността на всяка дума и се прави подбор на подходящи думи. Ние ще проучим конкурентите Ви и ще анализираме използваните от тях техники за добро позициониране. Ще проверим пейдж ранга на сайта и ще създадем оптимизационна стратегия, която включва подбор на мета тагове, изчисляване на weight, density и prominence за ключовите думи за всяка страница. Нашият екип променя и въвежда ключови думи, влияещи на оптимизацията. След създаване на SEO стратегия, нашите специалисти ще прегледат всички текстове и ще ги коригират. Специален акцент ще бъде поставен върху ключовите думи, по които искате да бъде откриван Вашият сайт. Ние ще се погрижим съдържанието да бъде наситено с тях така, че да получите максимален SEO ефект, без обаче това да доведе до негативни последствия и наказания от Google.

Off Page оптимизацията включва първоначален и постоянен линкбилдинг, регистрация на сайта в български директории и букмарк сайтове, добавяне на обекти по местоположение в Google Places, управление на кампании в Google Adwords. Това ще даде възможност на търсачките по-бързо да преиндексират сайта Ви след извършените промени.

Оптимизация на ключовите думи

Говорите ли на един език с потребителите си?

В началото бе словото – това е ключовото изречение, в което се кълне всеки SEO-специалист. Защото в интернет всичко започва с изписването на дума или фраза в полето за търсене. Но дали резултатите от това търсене ще бъдат свързани с Вашия бизнес и ще доведат посетители във Вашия сайт? Това вече е въпрос на правилна оптимизация на ключовите думи – там, където започва SEO.

Три са основните задачи на ключовите думи: да привлекат потребителя, да го ангажират към предложеното съдържание и да го накарат да изхарчи парите си при Вас. Успехът ще дойде, ако си представите, че сте в съзнанието на всеки един потенциален посетител на сайта Ви – само така ще можете със сигурност да прочетете неговите мисли и да разберете начина, по който той търси информация за даден продукт или услуга.

Ключовите думи и изрази са връзката между уеб-потребителите и милионите сайтове в световната мрежа и всъщност запълват невидимата пропаст между тях. Сайт, който е добре оптимизиран с правилни ключови думи, “говори” на един език със своите потребители. Тук се наблюдава една изключително важна закономерност: изборът на ефективни фрази и изрази помагат за откриването на сайтовете от търсещите машини и по-доброто им индексиране на челни позиции в резултатите от търсенето. Защото безспорната истина е, че всеки един ден, в който даден сайт не е в ключовите позиции на търсачките, е ден на пропуснати продажби и възможности за съответния бизнес.

Какво всъщност е определението за правилни и ефективни ключови думи? Отговорът има две измерения. От SEO гледна точка, това са думи и изрази, които предоставят на потребителя най-релевантни с неговото търсене резултати. От бизнес гледна точка, това са думи и изрази, които носят качествен трафик на сайта, както и потенциални клиенти.

Изграждането на ефективна стратегия за ключовите думи включва няколко основни етапа на действие, които са от критично значение за цялостното оптимизиране на Вашия сайт:

Задълбочен анализ на съдържанието на сайта – това ще ни помогне да открием най-подходящите ключови думи и фрази, които в най-пълна степен се асоциират с Вашата дейност.
Генериране на карта на ключови думи и фрази. Важен момент тук е използване и на long-tail стратегията при SEO – оптимизиране на сайта по специфични фрази, обикновено с три или повече думи. Методът на дългата опашка генерира по-малко трафик, но се предпочита за привличане на потенциални, а не на случайни потребители.
Анализ на ключовите думи – оценка на weight, density и prominence за ключовите думи за всяка страница. Тук се включва също оценка на ефективността на ключовите думи (CTR), анализ на тенденциите, както и на стратегическото им значение. Чрез анализ на ключовите думи може да се прогнозират изменения в трендовете на търсенето, както и да се намери подходящ отговор на променящи се маркетингови условия.
Стратегическо планиране – идентифициране на неизползвани ниши, реализиране на потенциала на нови и актуални ключови думи, в съответствие с променящите се тенденции в търсенето на потребителите.
Анализ на ключовите думи на конкуренцията – как е организирано съдържанието на конкурентните сайтове, с какво привличат посетители, как печелят позиции в търсачките.

ТАГОВЕ: сео, оптимизиране, оптимизация, трафик, индексиране, позициониране, търсачки, гугъл, яху, бинг, seo, optimizirane, optimizacia, trafik, indexirane, populyarizirane, tarsachki, google, yahoo, bing.