SEO оптимизиране – SEO съвети за оптимизация на сайта

1
Добави коментар

SEO оптимизиране – SEO съвети за оптимизация на сайта

Ако искате вашия сайт да има добра посещаемост, да ви носи пари и нови клиенти, то Вие трябва да го оптимизирате за търсачките. Оптимизирането на сайта, обаче не е лесен процес. Работата е там, че много трудно можете да оптимизирате своя сайт сами ,в повечето случаи това е работа на професионални SEO оптимизатори, които обикновено взимат тлъсти суми за своя труд. SEO оптимизаторите могат да изкарат вашия сайт на първа позиция в Google под определена ключова дума, но това по никакъв начин няма да означава, че сайтът Ви носи нужната полезност на потребителите. Такъв сайт, наистина може да бъде изведен на челни позиции, но това не означава, че той ще остане там вечно и при първия ъпдейт на Google, след като спрете да плащате на SEO оптимизатора може да отидете в дъното на класацията.

Няма какво да се лъжем, в Интернет , като навсякъде, няма честна игра и резултатите, които виждате в търсачките на първо място са там, защото някой си е платил те да са там, а не защото са най-полезни за Интернет потребителя! Въпреки,че големите търсачки направиха много ъпдейти, за да нормализират нещата засега без особен успех.
Как SEO оптимизаторите, професионалисти оптимизират сайтовете?

Когато поръчате SEO услуга на някой професионалист, трябва да знаете, че вие поръчвате Вашия сайт по един нечестен начин да бъде изкаран на първа страница в търсачките, без той да носи нужната полза за потребителите, защото, ако сайта Ви беше полезен за потребителите, то той щеше да бъде и така на първа страница в търсачката и на вас нямаше да ви се налага да го оптимизирате… Логично нали? Но все пак вие сте решили да сте на първа позиция в търсещите машини и сте готовите да минете през интересите на потребителите заради своята лична облага и поръчвате SEO услуга. Нещата, които ще направи вашия SEO оптимизатор са:

Закупуване на линкове, към вашия сайт! – Обикновено SEO оптимизаторите ви предлагат да закупите релевантни линкове към сайта Ви с висока репутация в търсачките и по този начин да излъжете търсачките, че авторитетни сайтове с висок PR или тиц се позовават на вашия сайт и се информират от него. Това разбира се е чиста проба мошеничество и ощетява като самите Интернет потребители така и конкурентните на вас сайтове.
Оптимизиране на текстовете в сайт, това означава, че оптимизаторите ще добавят или променят изкуствено във вашия сайт статии със специално подбрани ключови думи(обикновено ниско и средно честотни така, че Вашият сайт да блести не с полезност, а с ключови думи, които са поставени така, че вие да сте първи в търсачките. Също нечестно, защото полезността на една статия, се определя не от ключовите думи, а от информацията, която тя носи на посетителите.
Ще Ви създадат изкуствена група или страница в социалните мрежи с хиляди изкуствено привлечени фенове и по този начин Вашият сайт ще изглежда пред търсачките и техните роботи все едно е най-обсъжданото нещо в Интернет, това ще ви помогне да се доберете до заветното първо място и на първа страница в търсачките.
Създаване на имитация на потребителско поведение. наемат се потребители, който да търсят Вашия сайт, чрез определена търсачка и да „разглеждат Вашия сайт, все едно са реални потребители, които силно се интересуват от Вашия сайт. Сами разбирате, че това е нечестно и ефекта от него е временен, най -често докато плащатете на сео оптимизатора.

Това е, приятели, реалността. SEO оптимизацията при професионалисти ще Ви донесе първото място в търсачките, но от такова оптимизиране страдат всички потребители в Интернет, дори и Вие, защото рано или късно ще бъдете изместени от първата позиция с помощта на същия SEO оптимизатор, който вече ще взима пари от друг собственик на сайт, за да го изкара на първо място. Така, че единствения печеливш в случая е човекът, който предлага SEO услуги.
Как да оптимизираме сайта си самостоятелно?

Всеки иска да е конкурентен, и всеки иска да изкарва пари от сайта си и по възможност повече. Но нека останем полезни на потребителите! Оптимизирайте сайта си така, че да създавате максимална полезност за вашите потребители.

Пишете полезни и интересни статии!Нека вашите посетители останат доволни от информацията, която са намерили на Вашия сайт и поискат да се върнат на него сами.Всички статии в сайта трябва да са SEO оптимизирани!
Споделяйте сайта си в социалните мрежи. Вслушвайте се в мненията,които дават Вашите приятели за усещанията и впечатленията от Вашия сайт. Опитвайте се да се настроите спрямо хората, а не хората за се настройват спрямо сайта.
За да оптимизира Вашия сайт е нужна не само SEO оптимизация, но и оптимизация на дизайна на сайта. Той трябва да бъде приятен за посетителите и да внушава доверие. Ако можете, направете уникален дизайн на вашия сайт, така, че да се отличава от всички останали сайтове. Избягвайте поставянето на множество ненужни плъгини, които да объркват потребителите – колкото по-просто толкова по-добре!
Като стана дума за плъгините, обърнете внимание на скоростта на сайта, или за колко време ще се отваря една страница от вашия сайт. Всяка страница отваряща се за повече от 3 секунди трябва да се оптимизира( да се намали размера на изображенията, или да се изключат някои от плъгините). Въпреки усилията, обаче Вашият сайт може да се отваря бавно заради хостинга, в такъв случай Ви препоръчвам да смените хостинг компанията на по-качествена, например – този качествен хостинг, на много изгодни цени.
Оптимизирайте снимките във вашия сайт- уникалните снимки и видео само ще спомогнат за SEO оптимизацията на сайта като цяло и ще привлекат допълнителни дивиденти пред търсачките.
Внимавайте с рекламите, за вас рекламата е много важна, защото искате да изкарате пари, но за посетителите на сайта тя е досадна и ако е в повече може да навреди сериозно на вашата репутация.

Всички съвети за SEO оптимизация на сайта, могат да помогнат, но гаранция няма, че ще успеете да победите и да излезете пред нечестните хора с пари, които са окупирали интеренет и излизат на първи позиции почти във всички по- известни търсачки. Двата големи апдейта, които правят например от Google панда и пингвин вместо да оправят нещата, още повече усложниха според мен ситуацията, на пазара на SEO оптимизацията се появи нов термин, черно SEO. Хората занимаващи се с SEO вече предлагат услуги по съсипване на конкуренцията. Един от начините за това е като купуват, разбира се без Ваше знание и позволение линкове към вашия сайт то ниско качествени ресурси и по този начин Google или другите търсачки мислят, че вие се опитвате изкуствено да предвижвате Вашия сайт и ви слага БАН!

 

ТАГОВЕ: сео, оптимизиране, оптимизация, трафик, индексиране, позициониране, търсачки, гугъл, яху, бинг, seo, optimizirane, optimizacia, trafik, indexirane, populyarizirane, tarsachki, google, yahoo, bing.