Портал за хомеопатия

1
Добави коментар
aeonsvv
aeonsvv

 

Влиянието на различни токсини от екзогенен (извън тялото) и ендогенен (в организма) произход е в основата на възникване и развитие на различни заболявания. Човешкият организъм е изложен на засилващи се контакти и въздействия от външната среда, някои от които вредни. Токсините също така могат да бъдат и нормални продукти от нашите собствени метаболитни процеси. Задържането на тези токсини в тялото води до нарушения на функциите, както на клетъчно ниво, така и на целия организъм.

С идването на пролетта, пречистването от токсините е необходимо на организма. Бъбреците и черният дроб могат да бъдат затруднени в елиминирането на вредните вещества постъпили от въздуха и храната. Защо не помогнем на организма си да се пречисти по естествен начин?

В тази статия :

Берберис Вулгарис
Шелидониум мажус
Солидаго
Кардус марианус
Тараксакум
Как да се отървем от токсините

 

В хомеопатията има различни разреждания, a колкото по-голямо е разреждането, толкова по-силно е действието на медикамента. Може да се използват дози от 3 до 5 гранули, 3 пъти на ден в продължение на седмица или няколко месеца.

 

Берберис Вулгарис

Берберис Вулгарис е бъбречен и чернодробен дренатор. Използва се най-вече при пациенти, които задържат вода. Спомага и при хора, склонни към образуване на бъбречни камъни и жлъчни кризи.

 

Шелидониум мажус
Шелидониум мажус е изключително ефикасен за прочистване на черния дроб. Подходящ е при различни проблеми с черния дроб, като болка, хепатити или мастен черен дроб.

 

Солидаго
Медикаментът Солидаго е бъбречен и чернодробен дренатор. Изолзва се при бъбречна или чернодробна недостатъчност, които се проявяват с червеникава урина и олигоурия (намалено количество урина).

 

Кардус марианус
Кардус марианус е препоръчван за чернодробни патологии с вирусен произход, като хепатит. Също и при храносмилателни проблеми при приемане на алкохолни напитки и по-специфично бира.

 

Тараксакум

Много добро детоксифициращо средство познато навсякъде по света.

 

 

 

Как да се отървем от токсините ?
Най-лесният начин разбира се е като не ги приемаме, но едва ли е възможно да избегнем всички вредни вещества във въздуха, почвата и водата. След тежката зима, комбинацията от Берберис вулгарис и Кардус марианус може да се използва за стимулиране изхвърлянето отпадъчните продукти от нашето тяло.

Освен хомеопатичните мерки, също толкова важно е и да водим адаптиран начин на живот.

Първо е много важно да пием достатъчно вода (най-малко 1,5л на ден) за спомогнем функциите на елиминация.
Необходима е и физическа активност, поне 3-4 пъти седмично.
Можете да добавите към хранителния си режим и храни с детокс ефект като артишок, авокадо, зеле, карфиол, цвекло, репички.
И последно, избягвайте кафето, цигарите, алкохола и преяждането.

 

Не оставяйте пречистването от токсините за следващата пролет, няма по-подходящ момент да дрениранете организма си от ненужните вещества.