Сайдинг системи | Цени сайдинг системи | Mega Floor

1
Добави коментар
penkov
penkov

Сайдинг облицовките са материал за модерна декорация, направен от дърво,винил или композитен материал който се използва за екстериора и интериора на сградите.

Сайдинга се изработва от екзотични дървесини,wpc и pvc винил. Те се смятат за едно от най-силните и най-трайни строителни материали . Те не се страхуват от каквито и да било промени в температурата или влажността , или гниене бактерии.

Жилищните сгради на които са монтирани сайдинг системите изглеждат красиви и естетични.

Понятието САЙДИНГ СИСТЕМА обхваща не само материалът от който е изработена облицовката но и  технологията за защита на фасадата от въздействието на външните условия.

Сайдинга представлява окачена вентилирана фасада като първо се изгражда носещата конструкция, след което се монтира и сайдинг облицовката. Към стената с дюбели се монтира вертикална танодървена скара или скара от профили за гипс картон.

Между така изработената скара се поставя минерална или каменна вата или друг изолационен материал. Покрива се изцяло с т.н. паропропускащо фолио, за да се избегне образуването на конденз. По ъглите и около всички отвори – прозорци и врати – се монтират специални завършващи профили.

Сайдинга се реди отдолу нагоре като се захваща с крепежни елементи към скарата, както и един към друг чрез специфичната форма в долният край на панела за заключване.

Основните качествени показатели на Сайдинга се изразяват в тяхната огнеустойчивост, нетоксичност, устойчивост на химични влияния и механични повреди. Сайдинг облицовките не ръждясват, не се деформират при рязка смяна на температурните амплитуди, а цвета се запазва и не избледнява по време на експлоатация.