Топ 14 на най-добрите бизнес идеи за 2016 година (част 1)

2
Добави коментар
Bilyarski
Bilyarski

Готови ли сте да поемете по пътя на предприемачеството? Сега е моментът да го направите! Благодарение на социалните медии, публичното финансиране, алтернативните възможности за кредитиране и постоянното усъвършенстване на технологиите, 2016-та година е една добра година за старт на собствен бизнес. Не сте сигурни от къде да започнете? Ето един интересен списък с топ 14 бизнес идеи според Business News Daily, който ще ви зареди с духа на иновацията и нестандартното.

14 – Instagram консултиране: 

В годишния си доклад за тенденциите в бизнеса, The Future 100 съобщaва за все повече и повече компании ползващи Instagram като маркетингов помощник. Според доклада социалната медия достига 400 милиона потребители през 2015г. Но съвсем не всички компании знаят как да използват Instagram в полза на своя бизнес. Ако имате поне малко опит в социалните медии, страст към фотографията и интерес към маркетинга, Вие може да откриете своята консултантска дейност и да печелите едни съвсем прилични суми от оптимизация на съдържанието в различните профили.

13 – Платформа посветена на женското здраве:

Това е една интересна възможност за амбициозните предприемацки (eng. Entrepregirls) които искат да започнат бизнес в помощ на жените и техният по-добър живот. Онлайн магазин, фокусиран върху здравните потребности на жените, или друга платформа, която свързва дамите с различни ресурси, продукти и услуги в сферата на здравето.Това може да бъде една чудесна рамка за успешна и добре отличена бизнес кампания през тази година. Тази нова вълна на платформи разширява женското онлайн присъствие  и отразява един нов начин на мислене по отношение на  женствеността половата идентичност.

12 – Я да видим какво има в кутията?

От козметика, детски играчки до храна, инструменти и произведения на изкуството – Box услугите се появяват на вратата ви всеки месец. Една от основните причини, поради които идеята е изключително печеливша е елементът на изненадата съобразен изцяло с интересите и личните предпочитания на всеки клиент с абонамент.

Намерете уникален продукт или услуга или все още неразработен абонамент на вече съществуващи такива и имате реалната възможност да държите златната ябълка в ръцете си. Бизнес концепцията е проста, а  мисленето извън рамката (thinking outside the box) помага най-много за нейното печелившо съдържание!

11 – Мобилни приложения за деца

Децата са нашите бъдещи клиенти, да спечелим тяхната лоялност хич не е лоша идея.

Проучването изследва обвързаността на днешните деца с мобилните устройства, таблети, компютри и лаптопи. Според Common Sense Media не е никак изненадващ факта, че близо ¾ от днешната младеж ползва някаква форма на онлайн комуникация и виртуално развлечение през смартфоните си. Това говори за една отлична възможност да се предостави продукт, който да даде на децата новото, интересното и полезното в техния толкова разнообразен детски живот. Тук не трябва да забравяме и печалбата от родителския интерес. Колкото по-добре за децата, толкова по-ценено от мама и татко!

10 – За рециклирането и старата техника

Повечето домакинства разполагат с някаква форма на организация на отпадъците си. Рядко обаче мислим за ненужните ни вече периферни устройства, стари телевизори, телефонът с шайба на баба и тостера, който изгоря преди година.

Ето един добър старт на бизнес – събиране на електронни и технологични отпадъци и транспортирането им до близкият отпадъчен пункт за целта –  срещу заплащане разбира се. Таксуването може да бъде в зависимост от устройството, теглото, спецификацията му и начина на рециклиране. Не забравяйте и за транспортния разход от и към определената дестинация.

9 – Софтуерен  тренинг

Ако имате професионалната ориентация и интерес към софтуер разработките можете да помислите за предаване на тези специализирани знания към също толкова заинтересовани и мотивирани хора, които търсят необходимия тренинг .

Помислете за малки уъркшопове, презентации, технически наръчници с конкретна насоченост, обяснения стъпка по стъпка и организация на събития за последните съвременни тенденции в бързо развиващата се IT среда. Най-приятната част от започването на такава дейност е, че може да бъде правено на непълно работно време и в такова удобно за аудиторията.

8 – Мобилните ресторанти (Food Trucks)

Едно проучване на Intuit and Emergent Research даде предположение през 2012 година, че печалбите от малките караванки и мобилни ресторантчета за бързо хранене ще достигнат близо 2.7 млн. долара до 2017-та година.

Еднa мобилна каравана за бързо хранене е по-евтина инвестиция от солиден недвижим ресторант според основателя на Mobi Munch, Джош Танг, който оценява риска от провал на хранителната мобилна индустрия само с 10 до 20% . С правилното оборудване и няколко много вкусни рецепти може да се снабдите с мобилен ресторант, който да ви донесе един печеливш и иновативен бизнес.