GSM подслушватели – как се използват?

1
Добави коментар

Една от разновидностите на устройствата за подслушване, достъпни и лесни за ползване, са практичните GSM подслушватели. Съществува едно условие, за да работят по предназначение – да притежават сим карта. Те записват информация посредством клетките за мобилна комуникация, намиращи се на съответното място на записа. Разбира се, производителите предлагат разнообразие от видове GSM подслушватели, чиито характеристики ще разгледаме в следващите редове.

Всички модели подслушватели можете да разгледате на тази страница:  http://www.spy-secrets.com/bg/nachalo/podslushvatеlni-u-va.html

GSM подслушвaтел – тези устройства работят на следния принцип: щом лицето, което искате да подслушвате достигне до мястото, където е апаратът, единственото, което трябва да направите е да наберете устройството. Записът е възможен само, ако телефонът притежава сим карта за областта, в която се намирате. Тези подслушватели използват 4 батерии ААА и издръжливостта им на работа е приблизително една седмица.

Друг вид GSM подслушвател е този от типа предаватели за стая. Той служи за подслушване на разговори навсякъде, където има мобилна клетка – в стая, лодка, хотел, самолет и т.н. След набиране на телефонния номер, операцията по подслушване се задейства.

Всъщност GSM подслушвателят за стая представлява малка черна кутийка, която не издава нито звук и на практика е незабележима. Тя играе ролята на мобилен телефон, който обаче отговаря автоматично, щом звъннете, давайки ви възможност да чуете разговора на хората в съответното превозно средство или стая. Той може да работи на всяко място, което разполага с активна GSM мрежа, като обхваща разстоянието от 5-7 метра.

Дойде ред и на типичният GSM подслушвател-телефон, който от името си подсказва, че работи непрестанно. Този е и най-хитрият начин за подслушване, тъй като процесът започва веднага, щом се получи обаждане. Вашият номер се избира автоматично, а подслушването се осъществява на живо. Не е възможно да се разбере, че съответният разговор или телефон се подслушва.

Този тип подслушвател работи с предварително зададен стационарен или мобилен номер. Щом телефонната линия на разговор бъде отворена, подслушването започва. До вашето мобилно устройство достига сигнал, който ви предупреждава, че може да започнете да слушате определения разговор. Интересното тук е, че никой не може да чуе страничен шум, създаден от вас или гласа ви, и не може да разбере, че го подслушвате, понеже при този метод се използва еднопосочна комуникационна линия.

Този вид GSM подслушвател ви позволява да ставате свидетели на всички обаждания към съответния субект, като за целта е необходимо просто да свържете линията, приемаща обажданията и вашият мобилен телефон-подслушвател.

Обикновено, подслушващите устройства се използват за хуманни цели, от специалните сили за сигурност, които бранят страната и народа ни. Разбира се, има и индивидуални личности, които се възползват от преимуществата им за лични цели, често„вдъхновени” от множеството шпионски филми. Е, вече и вие знаете нещичко за някои от тези устройства, ако някога ви се наложи да прибегнете до техните „услуги”.

Like this:

Like Зареждане…