Основателят – филм за историята на Рей Крок и Макдоналдс

1
Добави коментар
rikikaka8
rikikaka8

Макдоналдс ще получат това, което и Facebook получи – собствен филм. Нещо като “Социалната мрежа”, която преди години гледахме с интерес.

И Марк Зукърбърг и Стив Джобс бяха звезди в култови престижни холивудски филми. Историите и на двамата бяха разказани по един невъобразимо интересен начин на аудиторията.

Сега идва ред и на Рей Крок. Човекът зад хранителната империя Макдоналдс. Филмът за историята на емблематичната франчайз компания ще се казва “Основателят” / “The Founder”.

Майкъл Кийтън ще влезе в ролята на Рей Крок заедно с други известни имена като Лаура Дерн в ролята на съпругата на Рей, Ник Офърман и Джон Линч в ролите на Дик и Мак Макдоналд.

Връзката между братята Макдоналд и Рей Крок е всеизвестна и изключително спорна. Първоначално Рей е продавач на мляко на шейк машина, чиито най-голям клиент е закусвалнята на двамата братя Макдоналд. В последствие триото стартира своето партньорство, за да започне франчайз операция в средата на 50-те години на миналия век. По-късно Рей Крок купува бизнеса за 2,7 милиона долара през 1956 година. А останалото е история за милиарди долари.

Световната премиера на “Основателят” е през месец август тази година, а официалният трейлър беше пуснат от създателите днес.