Pole Dance – изкуство и еротика

3
Добави коментар
bgdancer
bgdancer

фото: polesecrets.com

Pole Dance (танци на пилон) се появяват в Америка през 20-те години на XX век. Практикуват се от пътуващи артисти, като техен първоизточник е китайската акробатика и е форма на изкуство, комбинация от танци и гимнастика. Поради това, то  е световно признато като форма на фитнес, с която може да се тренира цялото тяло и дори група мускули, които не могат да се развият при стандартни фитнес  упражнения.

Танцуването на пилон като упражнение е милион пъти по-забавно от скучните часове, прекарани във фитнес залите и е страхотен начин да се поддържа цялото тяло във форма. Също така действа тонизиращо, допринася за добра стойка, самочувствие, пластичност и красота. В самия танц освен акробатика и аеробика има и много емоция, грация и еротика.

Практикува се в много фитнес зали и танцови студия. Широка гама от любителски и професионални състезания се провеждат в много страни по света.

Преди средата на 2000 г., Pole Dance са били задължителни в програмата

фото: angrytrainerfitness.com

на стриптийз клубовете в САЩ и Канада. От тогава, организаторите на танцови състезания, се опитват да променят представата на хората и да го популяризират като легитимна форма на танц и акробатика.

Pole Dance изисква значителна сила, гъвкавост и издържливост. Танците включват спортни движения, като изкачване и завъртане на тялото, използват крайниците си за захващане на лоста.

Предимствата на този вид изкуство са:
•    Изгарят много калории; идеална кардио тренировка; тонизират мускулатурата; подобряват танцувалните умения и пластичността; карат жените да се чувстват по-женствени, по-сексапилни и по-самоуверени; правят движенията по-плавни и по-грациозни; натоварват всички мускулни групи; забавни са.

Sonya Pole Studio е основана през 2009 година и  са първите, които работят върху развитието и популяризирането на танцуването на пилон като спорт и изкуство в България. Ако искате да се потопите в нещо ново посетете техните уроци.

comments