Вашият Могъщ Помощник -Мистичният Оникс

1
Добави коментар
balniroklinet
balniroklinet

Вашият Могъщ Помощник -Мистичният Оникс
By admin on 29.07.2016 in Съвети

Камък Оникс Свойства и Значение
Преди хиляди години малкият Ерос си играл с копие на коленете на майка си Афродита.Малкият древногръцки бог случайно разцепил нейния палец и отрязал края на нокътя и.Частичка от свещения палец на богинята паднал на Земята и се превърнал във вълшебен камък.Оникс /в превод от гръцки -„нокът“,в превод от арабски-„печал“/.Защо печален камък?Може би,защото е видял толкова много неща през хилядолетията.
Историческа Мисия
Този камък се споменава в Библията.Свещеното писание разказва ,че оникса е един от дузината камъни,с които е бил украсен нагръдника на Аарон,първосвещеника на евреите и по-големия брат на Мойсей.Стените на Соломоновия храм на хълма Мория били направени от полупрозрачен оникс.Храмът нямал прозорци,но слънчевата светлина като по чудо прониквала в него.
Невероятни са магически свойства на оникса. Той пропуска слънчевите лъчи да преминават през него , като добавя към тях мистична , магическа енергия .
Старинните Европейски църкви от стотици години са с прозорци украсени с деликатни инкрустации от камъка оникс вместо стъкло . Този ефект изглежда невероятно на снимките . Рим е известен с богатите мозайки , инсталации, където се използва оникс .
Древните народи на индусите , шумерите , египтяните , използвали оникс,когато изобразявали очите на своите божества. Той съживява статуите , изпълва ги с мощна сила . От оникс са се правили магически жертвени чаши , съдове .
Ацтеките използват камъка в религиозни церемонии за тях това е специална маркировка , която те наричат “ Tekali “ , което означава “ храм “ . Той е бил използван при изграждането на жертвени места , вярвайки, че магическите минерални свойства на камъка ще добавят силата и могъщество върху свещената земя .
Магическата сила на скъпоценен камък
Oникса е уникален камък. Всяко късче оникс има свой уникален цвят и живее свой собствен живот. Цвета на камъка е невероятен. Най-редкият и ценен минерал има дълбок черен цвят. В зависимост от цвета скъпоценения камък има много имена:
Халцедон, Oникс. Слоеве на небесносин цвят се редуват с сиви, бели ивици.
Арабски Оникс.Слоеве бял цвят се редуват в унисон с черни нюанси.
Карнеол, Oникс. Комбинацията от сиви и бели ивици.
Карнеол. Редуването на червени и бели слоеве.
Сардоникс. Черти на бели и кафяви цветове.
Има минерали със зелен оттенък, бял, слоеве, които са почти неразличими и носят същите цветове като оригинала.РАЗНОЦВЕТНИ каменни магьосници имат различни магически ефект върху живота на човек, различна мистична сила и стойност.
 
Зелен ОНИКС
зелен оникс
Този камък е знак за семейно благополучие. Свойствата на зеления красив оникс позволяват да донесе на семейството мир, хармония, комфорт. Това е най-добрия,отзивчив камък.
зелен оникс
Сувенири, предмети, изработени от зелен оникс са подходящ подарък за сватба на младоженците. Това ще предпази младото семейство от недомлъвки, да помогне на младите да се изправят на крака, за да се укрепят отношенията им и да ги направят стабилно семейство.
Колкото повече са късчетата зелен оникс ,толкова са по-ценни лечебните му свойства . Особено добре това помага на възрастните хора .Лечебните сили на зекения оникс се усилват , ако минерала се поставу на възпаленото място . Постоянното носене на талисмана възстановява защитните свойства на организма , то напълно се подмладява , облекчава стреса и умората
 
Бял оникс
бял оникс
Този камък е надарен с най-силната , най-високата енергия на всичките си събратя . Амулет с бял оникс – това е знак , че собственикът е под най-мощната защита срещу злото , във всички сфери на живота .
Пирамида от бял оникс засилва и закрепва резултатите от лечебните процедури. Хармонизира насоченото лечение , прави го максимално ефективно.
Древните индийци са използвали такива амулети , за да се темперира плам на мъжете , любители на незаконни връзки .Бял Оникссе използва , за да се постигне успех в на сценичното поприще , в областта на красноречието и ораторското изкутво . Магическите свойства на белия оникс помагат на учениците да се съсредоточат паметта и знанията , преди изпити .
бял оникс
Черен оникс
черен оникс
Леко агресивен камък- не е подходящ за всеки . Но ако собственикът има влечение към черния магически оникс , скъпоценния камък, ще отдаде на всички своите мощни функции за защита на собственика от внезапна смърт , злополука , атаки . Черният Оникс е от голямо значение за влиятелни хора , които се нуждаят от повече самочувствие ,увереност в собствените сили и безстрашие .
Най-големият скъпоценен черен оник с диаметър от 24 см е купен от собственика на остров в Червено море . Сега този невероятен знак украсява мюсюлманското светилище на Кааба ( сградата в двора на джамията свещения град Мека ) . На това място , хиляди поклонници са постоянно се стичат към храма.
Черният ОНИКС е знак на лидерите и ръководителите . Той предпочита вече успели в живота хора, които не е нужно да бъдат направлявани. А да се използват амулета от черен оникс и магическите свойства на камъка за укрупняване на властта .
черен оникс
На кой знак от зодиака подхожда Оникса
Овен– подходящ за овена е Халцедона,той увеличава творческите способности,предпазва от завистници,увеличава интелекта,помага за развиането на талантите.
Телец– идеален за телеца е белия оникс.Помага да се избавим от различни зависимости- тютюн,алкохол.Хармонизира личността,прави я по-общителна,
увеличава душевността.
Близнаци-най-много им подхожда сардоникс.Помага за успокояване на бурната натура на близнаците,увеличава лидерските им качества,дава им повече вътрешна сила за достигане на поставените цели в живота.
Рак-Изберете за себе си талисман от сердолик.Той подрява увереност,добавя решителност,помага да се избере правилната жизнена цел.
Лъв-Най-подходящ за лъвовете е черният оникс.Засилва лидерските качества ,добавя мъдрост в приемането на решения,непреклонност.
Дева-Подходящ за девите е мекият бял оникс.Придава повече вътрешна сила,увеличава съпротивлението към стрес,премахва излишните тревоги и вълнения.
Везни-Изберете халцедон с нежен цвят за талисман.Уравновесява натурата на везните.Балансира отношенията в семейството.Помага за придобиване на стабилност и увереност.
Скорпион-Изберете арабски оникс за талисман.Помага да се премахне меланхолията,апатията.Дава защита от неуредици и благополучие в семейния живот.
Стрелец– Черният Оникс ще бъде отличен избор.Минералът уравновесява заложените в този знак на зодиака склонност към промени,предпазва от зависттта на неприятелите.
Козирог– Сердолик -най-подходящия минерал.Дава сила за преодоляване на жизнените несгоди и препятствия.Обезпечава успешно развитие на бизнеса.
Водолей-Подхожда карнеол оникс в студени цветове.Той ще намали страстта на този знак да се втурва веднага към целта.Ще помогне за постигането на заветната мечтана цел.
Риби–  единственият знак в зодиака,за който този камък е напълно неподходящ!Да избягват носенето му !
 
 
 
 
by by

Tagsбял ониксзелен ониксзодии и оникскачествамагическите свойства на скъпоценните камънионикссвойстваскъпоценни камънихалцедончерен оникс
Related Posts

От admin

Елегантни Гривни…

От admin

Елегантни и стилни…

От admin

Модерни Пръстени Нека…

От admin

Можем да се съмняваме в…