Полезни съвети за прочистване на организма от токсини | Glog.info

1
Добави коментар
magnit
magnit

Ако сте решили да прочистите организма си и нямате по-сериозни здравословни проблеми, ето няколко съвета как да направите това:

Започвайте деня с чаша топла вода с малко лимон и мед. Така ще стимулирате храносмилането и функцията на бъбреците.
Пийте прясно приготвен сок от моркови или домати след чашата с топла вода. Морковите съдържат бета каротин, а доматите ликопен, които са мощни антиоксиданти и ще подействат тонизиращо на организма.
Плодова салата с добавка от ленено семе, слънчоглед, тиквено и сусамено семе са подходящи за закуска. Всички видове плодове са богати на витамини, минерали, антиоксиданти и фибри. Ако сте решили да прочиствате организма, трябва да избягвате грейпфрута, тъй като някои от съставките му блокират ензимите на черния дроб, осъществяващи детоксикацията. Семената се консумират непреработени като храната се поръсва с тях. Те са богати на Омега-3 мастни киселини, които влияят на понижаването на липидите в кръвта (холестерола и триглицеридите).
За следобедна закуска е добре да се пие изцеден плодов сок.
За обяд може да се из берат някои от следните храни: риба, кафяв ориз, соя, броколи, артишок, моркови, карфиол, спанак, цвекло, тиквички, зеле, грах. Посочените зеленчуци трябва да се консумират по възможност сурови, но ако все пак е необходима топлинна обработка. За предпочитане е да се приемат варени и приготвяни на пара храни, за да се запазят максимално хранителните вещества. Хлорофилът в зелените листни зеленчуци помага за изхвърляне от организма на токсините, които сме погълнали от околната среда (тежки метали и пестициди).
Преди следобедната закуска трябва да се пие прясно приготвен сок от плодове или зеленчуци.
Като следобедна закуска може да се хапнат няколко бадема и една ябълка.
Вечерята се състои от зеленчукова супа почти без сол.
Ако изпитвате глад след вечеря, пийте чай с една чаена лъжичка мед и лимонов сок или изяжте още една ябълка.

През целия ден трябва да се приемат големи количества течности – вода или чай. Оптималното количество е около 2 литра. Трябва да се пият неподсладени или подсладени с малко мед. Да не се приемат до един час преди и непосредствено след хранене, защото така се разреждат храносмилателните сокове и се затруднява храносмилането.

Добре е да се взима витамин С в доза от 1000 мг дневно, тъй като той влияе на синтеза на глутатион – вещество, което свързва токсините в черния дроб.