Дебати за гащи – SHASH.BG Медии|Политика|Общество

2
360
Добави коментар
Ivan_Nachev
Ivan_Nachev

– Каква е цената на дрехите, с които сте облечена в момента, госпожо Цачева? Умеете ли да шофирате? Кой е най-добрият Ви приятел? Кога плакахте за последно? (Здравей, България, Нова тв)

– Романтичен ли сте, господин Орешарски? Ще изтанцувате ли един валс със съпругата си в нашето студио? ( тя също е в студиото и със замечтана физиономия разказва на зрителя, как са се запознали в 4-ти курс в университета и това число им е кармично, щото сега номерът му в бюлетината също е 4?!?) (Тази събота, БТВ)

– Съпругата на Трайчо Трайков отговаря на въпроси кой е любимият му филм, за какво мечтае и от какво се страхува. През това време той е със слушалки на ушите, за да не чува отговорите й. После си разменят местата, по-скоро слушалките, и той отговаря на подобни “умиляващи въпроси”. (Пак “Тази събота”, пак БТВ)

– Как се запознахте със съпругата си, господин Калфин? Той с усмивка ни разказва за конфликта с тъща му на тема: кой да изкъпе бебето (държа да вметна, че говори за дъщеря си, която в момента е студентка в Амстердам, важна подробност, която е уточнена по време на същото интервю), но пък е толкова романтично и трогателно да си спомниш “по телевизора” коритото, бебето и къпането, случили се преди двайсетина години.

– Лав сторито на Румен Радев под формата на триъгълник от бивша съпруга и настояща такава, която е била женена за друг кадър на БСП, ме връща в детството и славните години на “Дързост и красота”, когато целият квартал се прибираше да разбере за Брук ли ще се ожени Рич или за Каралайн. Как да не се просълзиш от умиление.

Цачева и синът й, който споделя, че майка му готви чудесно, Каракачанов с дъщеря си, която пък ни споделя, че тя е щастлива да “потъва в историческите разкази на баща си”. А той, скромно вметва, че жена му се влюбила в него, заради “приликата му с Робърт Ретфорд”/?!?@+(§%*$?/

БГ публицистика по време на предизборна кампания. Щото говорим не за Гала и Пипи, а за сериозните водещи в двете най-големи частни телевизии у нас. Да, разбира се, че ние, избирателите и зрители най-вероятно пак ще сме виновни. Пак с нас ще си измият ръцете. Това рейтва, това гледате, какво сме виновни ние. Вечните клишета. Пък и е толкова удобно да изпъкнеш над колективната, аморфна маса: “аудиторията”, “зрителят”. Тя, публицистиката ни е смела, просто ние се вълнуваме от валса, гащите и цената на костюмчетата. Как ще гласуваме спокойно, ако не знаем как Калфин е срещнал благоверната си и дали Орешарски е романтичен. А до 6-ти ноември има близо 2 седмици и мен наистина започва да ме хваща страх, че дотогава ще видим Цачева да запържва лук в “Мама готви по-добре”, Радев да говори от първо лице при Гала за урологични проблеми, а д-р Папазова да му подари китка прясно набрани билки, които да го направят чисто нов за 2 дена, Каракачанов да се намеси по казуса с диарията на Меглена Ангелова в Биг Брадър, Трайчо Трайков да попее в “Пееш или лъжеш”, Татяна Дончева да издои крава и коза във “Фермата”, а Калфин да е новият съквартирант в “София ден и нощ”.

Иначе журналистите се оплакват, че кампанията била “обидно кратка за избирателите”. Мнооогоооо дълга ми се видя. Изпитвам непреодолимо желание да се прострелям в коляното. И понеже е много модерно да се цитира творчеството на Ицо Хазарта преди избори, да се включим и ние: “….тая плюе, а оная гълта” е положението. И да, това е нивото. На журналистиката, която иначе е много обидена на Бареков, който я намесва с “баджаците” на водещата, докато тя се занимава с нивото на английския му, а не с нивото на зависимостите му например. (Нищо, че същата телевизия го направи популярен водещ на сутрешни блокове). Спирам да пиша, защото нямам търпение да разбера пазарува ли от магазини втора употреба някой от кандидатите за “обединител на нацията”.