Акциите на Heineken пред спад с 21.685 %

9
313
Добави коментар
borsi
borsi

Бордът на директорите търси компенсация в разширяване на продажбите по света

Въпреки, че много анализатори и брокери дават положителна оценка и за купуване на акциите на Heineken N.V. (Euronext Amsterdam: HEIA, OTCQX: HEINY), точно в този момент, съм още с мечи виждания за компанията. Акциите на вече втората по големина пивоварна компания в света ще слизат от сегашните около € 70 до поне € 55.

Компанията продаде повече бира от очакваното запазвайки цяла година прогнозния си марж на печалба, но слуховете за проблеми в някои от подразделенията по света и най-вече ново вероятно обвинение в поддържане на картел в Европа, може да се окажат проблемни за Heineken. Валутния натиск в Латинска Америка, дори от страна на Мексико – един добрите пазари за пивоварната, намаляващите обеми за Русия и някои части на Африка, са вече проблеми за акциите на компанията на борсата (бившата Amsterdam Stock Exchange) в Амстердам.

Бордът на директорите на Heineken N.V. търси компенсация в разширяване на продажбите на пазари като Виетнам и Камбоджа, но това е обект на бъдещи пожелания, въпреки доброто развитие в региона. Нежеланите валутни промени на някои пазари срещу които компанията не е взела мерки, също ще дадат своето отражение, а те тепърва започват отново.