Как да продаваме успешно онлайн ръчно изработени продукти?

3
835
Добави коментар

Една важна стъпка, за да започнем да продаваме успешно онлайн ръчно изработени продукти.

Първата и най-важна стъпка е да сте избрали къде да качвате продуктите си – Ваш онлайн магазин или някоя платформа като нашата! А най-добре нашата :))))За да започнете да продавате успешно ръчно изработените си продукти обаче, сме подготвили 3 съвета, за това как се пише описание при продажба на ръчно изработени продукти.Много Ви моля, обърнете по-сериозно внимание на тази статия, ако наистина искате да продавате успешно онлайн, защото това е част от успеха на големия пъзел.Сред приятелите ми има много творци, които много искат да продават успешно онлайн, но вместо да напишат описанията на техните ръчно изработени продукти, биха предпочели по-скоро да изкатерят някой връх. Това явление се среща сред много автори на ръчното творчество. Някак си не могат да намерят точните думи, за да опишат това, което са направили.Има една такава мисъл, че една картина струва колкото хиляда думи. Уверявам ви, че ако искам да си купя ръчно изработена рокля от вас, защото на снимките изглежда много добре, аз ще искам да знам нейните размери, материята и може би дали ще сте на разположение, за да я коригирате, ако тя е твърде дълга за мен. Бих искала също така да знам, как е създадена и защо  това е перфектната рокля за мен.Клиентите не обичат да четат! Вярно е, че често те не го правят, но ако искат да го направят и видят два реда описание на кръст, как мислите, че ще се чувстват? Как бихте се почувствали Вие?Междувременно ще ви кажа как се чувствам аз, когато това се случи: Обикновено започвам да изпращам запитвания за липсващата информация. Отделно, за мен липсващата информация внушава пренебрежение и безразличие, а вие не искате надявам се, това да внушите, чрез вашите ръчно изработени продукти. За да напишете описанията не е необходимо да бъде копирайтър, или писател; това, което е необходимо, е да имате толкова много страст и любов към това, което правите и желанието да го предадете на тези, които минават през  Вашия онлайн магазин. Смятате ли, че сте го направили? Най-вероятно не сте, в противен случай нямаше да отворите тази статия, за да я прочетене.И така! Ето някои съвети, които ще ви помогнат да напишете тези благословени описания, които наистина са необходими, за да се продавате Вашите ръчно израотени продукти и да покажете цялото си уважение към потребителя:

1. За да продавате успешно онлайн 

Пишете така, сякаш се обръщате към Вашия потенциален клиент.Ако сте си направили домашното, ако сте си направили описанието сякаш представяте Вашия продукт за вашия  идеален клиент, Вие вече гоните целта си. Използвайте език, който мислите, че той (или тя) ще оценят и разберат: иронично, замечтано, от сърце. Също така се запитайте: Какво искате да знаете за този продукт, ако Вие сте потребител? Какво трябва да представлява точно, за да Вие да си го купите. Кажете на клиента, как Вашият продукт е идеален, за да му помогне да постигне своите мечти или стремежи или да разреши проблемите си.Например: Вие създавате чанти и Вашият идеален клиент е жена, която обича ръчно изработени продукти в случая чанти, но иска в чантата да се съчетаят функцоналност и елегантност, дори когато тя отива на работа; Може да опишете Вашия модел чанта така: „Аз създадох този модел чанта, защото ми хареса идеята да имам елегантна дамска чанта, но в същотот време удобна и много функционална. Дадох й обем и форми да може да се пъхне лаптоп, козметика и всичко необходимо за един ден извън дома, докато в същото време цветът е свеж, а стилът е елегантен. Идеална е да отидете с нея, както на работа така и на официален обяд.

2. Разкажете ни за Вас, за Вашата марка и за Вашия продукт

Избягвайте описанието на стоките! Пишете лично, просто и със страст. Не е нужно да пишете фармани за това как сте създали нещо, какви техники използвате, какво ви е вдъхновило. Накратко предайте на читателя Вашия свят, можете да предадете Вашите ценности, дори в няколко изречения. Използвайте първо лице единствено число. Предайте любовта и страстта, които сте използвали за създаването конкретно на този продукт, защото читателят трябва да разбере, че е специален и направен точно за него.Ето и един пример: За модела на тази чанта бях вдъхновена от фламандския художник, на който картините са нещо много специално за мен. В много от неговите картини представя жените в ежедневния им живот. Чрез картините си внушава, че жените са красиви каквото и да вършат и това е, което аз се опитвам да уловя и вложа в модел като този – функционалност и елегантност в едно.

3. Включване на информация за Вашите ръчно изработени продукти

 Както споменах в началото, описанието трябва да включва всички подробности и информация за продукта, така че в читателя да не остава съмнение за нищо.Информацията трябва да включва: точните размери от всички страни, цветове и материали. Също напишете информация, колкото и да Ви изглежда излишна, за времето за изработка и доставка на продукта. Посочете това, което клиентът ще получи в случай на покупка (може би ще получи и подарък към покупката, ще бъде ли опакован, като за подарък или не или напишете, че може да го опаковате, като подарък само по предварителна заявка.Ако има възможност, описвайки Вашите ръчно изработени продукти, поставете връзка към други подобни предмети или магазинни секции, които могат да представляват също интерес за купувача. Не забравяйте да използвате и ключови думи, защото са много хубави за доброто SEO. Така че го направете!Всичко на пръв поглед може би Ви изглежда много трудно, особено ако не сте писали до сега. За да Ви е лесно, като начало започнете с един израз и след това работете върху неговото обогатяване, както е показано в тази статия.Уверявам ви, че съм виждала отчайващи случаи, които се захванаха сериозно и направиха правилни и печеливши своите описания на ръчно изработените си продукти. Вие можете да го направите също!Сега се захващайте за работа и изобщо не си мислете, че е трудно да се опише Вашият продукт!Надявам се статията да Ви е била полезна.В следваща статия ще напишем още неща, които да ни помагат в онлайн продажбите на ръчно изработени продукти.