Доналд Тръмп пристига в Полша :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
352
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Американския президент Доналд Тръмп замина на втората си обиколка в чужбина, след встъпването си в длъжност. Първата му спирка е Полша, а след това Германия, където ще участва в среща на високо равнище на Г-20.

Решението на Тръмп на посети Варшава, преди да се отправи към Хамбург изненада мнозина. Тази вечер се очаква той да произнесе реч, която ще се излъчва по полската телевизия. Въпросът, който мнозина се питат, е дали в обръщението си ще спомене член 5 от договора за НАТО, който предвижда атака срещу една държава-членка да бъде считана за атака срещу всички. Тръмп ще се срещне и с лидери на страни-членки на Алианса.

В рамките на визитата си, той ще се включи и в среща на върха на Полша, Австрия, Унгария, Латвия и Естония, наречена „Три морета“. Сред основните теми на форума ще бъде разширяването на регионалната енергийна инфраструктура. Участието на Тръмп се приема като знак за бъдеща договорка за износ на американски природен газ за традиционно зависимите от руските доставки страни.