Баня в спалнята – едно дръзко решение | Stroitelstvo.eu

2
299
Добави коментар
seoslav
seoslav

 

Да имаш баня в спалнята не е просто каприз, а носи своите неповторими предимства

Едно от най-оригиналните интериорни решения, които нашумяха напоследък, е изграждането на баня в спалнята. За такъв проект може дори да не сте чували, някои от Вас може вече да са мечтали за него, а трети да го считат за ненужна инвестиция. Разбира се, подобна крачка е в зависимост от индивидуалния вкус. Със сигурност, ако отдавна я обмисляте, няма да можем да Ви откажем, но трябва да Ви предупредим да съобразите някои детайли.

Удачно ли е да имате баня в спалнята

Няма универсален отговор, това може да прецените само Вие, но не забравяйте, че имотът също ще Ви подскаже какво да предприемете.

Има жилища, които не биха могли да го позволят, най-малкото защото им липсва достатъчно площ. Струва ли си да откраднете от пространството на спалнята си, за да се наслаждавате на комфорта от списанията? Понякога да, а в други случаи – съвсем не.

Баня в спалнята е придобивка, на която ще се радвате години наред, затова ако смятате скоро да продавате апартамента си, не прибързвайте да въвеждате такива грандиозни промени. Те ще го оскъпят, несъмнено, но ще го направят по-трудно за продажба, защото не всеки бъдещ собственик ще има същите виждания като Вас.

Ако нямате притеснения в това отношение и смятате дълго време да обитавате дома си, то няма какво да се колебаете, търсете специалисти да Ви консултират и действайте.

Какви са вариантите

Има множество варианти за баня в спалнята. Като се почне от преграден участък в рамките на стаята, мине се през стъклена кабина и се стигне до поставянето на една вана до леглото. Отново Вие сте на ход, за да обсъдите с останалите членове на семейството кое ще Ви удовлетворява като интериорен дизайн.

При отделянето на банята със стъклена клетка се получава уникален ефект, а спалнята ще изпъкне с елегантност и функционалност. Тук обаче ще Ви е нужно повече пространство.

Ако слеете банята със спалнята, тогава на първо място трябва да се погрижите за отличната вентилация, както и за ежедневното, почти непрекъснато проветряване.

Банята би могла да бъде в спалнята, но да е обособена и „скрита“ с помощта на плъзгащи врати, което ще запази до голяма степен идеята за две помещения.

При изграждането на банята съветите на експертите са просто задължителни. Те ще Ви насочат как може да се получи проектът, дали водопроводната система няма да се окаже проблем, до колко площта на спалнята ще разреши трансформацията, както и избора на съответния вариант за дизайн.

Милена Добрева https://ona.design/