Упражнения за Бременни – Дупе и Крака

2
364
Добави коментар

По време на бременност, умерената активност е чудесна за вас и вашето бебе. Ето една практическа тренировка с упражнения за бременни, която се фокусира върху долната част – седалище, бедра, прасец.

Упражнения за бременни – защо?

Няма значение дали досега сте водили активен или застоял начин на живот. Винаги може да правите упражнения по време на бременност, стига вашият лекар да е разрешил това. С правенето на упражнения за бременни по време на този период ще поддържате формата си, ще останете енергична и ще подобрите здравословното си състояние.

Упражнения за бременни – Дупе и Крака

Правете всяко упражнения в 3 серии х 6 повторения. Може да променяте сериите и повторенията спрямо вашето физическо състояние и бременност. Не забравяйте, че не трябва да се претоварвате.

Упражнение 1:

Магарешки ритник: Застанете с длани и колене на пода и повдигнете леко работещия крак. Избутайте назад и нагоре, докато достигне позицията, показана на снимката. След това спуснете надолу и повторете. Когато направите всички повторения с единия крак, направете същото и с другия.

Упражнение 2:

Птица-куче: Застанете в позиция с длани и колене на пода. Повдигнете лява ръка и десен крак нагоре и едновременно като ги изпънете. След това върнете в изходна позиция. Повторете с дясна ръка и ляв крак.

Упражнения 3:

Хидранти за бедра: Позицията е същата като в предходните упражнения. Повдигате единия крак встрани и нагоре, докато го държите присвит. Връщате в изходна позиция и правите всички повторения със същия крак. Едва след като приключите с него, повтаряте същото с другия крак.

Упражнение 4:

Повдигане на крак встрани: Легнете на пода в странично положение. Подпрете главата с едната ръка, а другата поставете пред гърдите за опора. Повдигнете единия крак нагоре изправен. Спуснете бавно и контролирано. След като направите всички повторения с този крак, повторете с другия.

Упражнение 5:

Скорпион: Застенете в позиция с длани и колене на пода. Повдигнете единия крак назад и нагоре присвит. Същевременно изпънете кръста и повдигнете главата максимално нагоре. След като направите всички повторения с единия крак, повторете с другия.

Упражнение 6:

Избутване за прасец: Застанете в позиция за лицеви опори. Свийте единия крак и опрете коляното на пода. Изпънатият крак е работещ. Започнете да избутвате и връщате тялото с помощта на стъпалото на работещия крак. Повторете с другия.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА БРЕМЕННИ – ВИДЕО

Консултирайте се с лекар преди предприемането на каквито и да са действия по публикацията.

Ако е било полезно, споделете: