Разрушения след бурята в Плевенско :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
454
Добави коментар

Бедствено положение в Плевен. Ураганният вятър, пороите и градушката буквално за минути изпотрошиха покривите на десетки къщи и изкорениха десетки дървета.

В село Гривица започна разчистването на дворовете от нападали дървета и ремонт на част от пострадалите къщи, на които бурята отнесе покривите. Почти всички засегнати жители на селото нямат застраховка на къщите си.

Домът на Цветанка Иванова е един от най-пострадалите в Гривица. 71-годишната жена е в безизходица, след като покривът й бе отнесен снощи от бурята. В подобна ситуация са собствениците на още 80 къщи.        

Десетки паднали дървета имаше и в Плевен. По чудо няма пострадали и значителни материални щети.

„Към този момент имаме сигнали за пострадали 7-8 автомобила, което е истинско чудо. Имаме стотици сигнали от целия град за паднали дървета върху жици. Контактната мрежа на тролеите беше прекъсната на доста места – незабавно я изключихме”, обясни кметът на Плевен Георг Спартански.

Един човек е пострадал от паднало стъкло, информира още той.

Бедственото положение в Плевенско остава, докато не бъдат разчистени домовете на пострадалите и не се направи оценка на щетите. От кметството в Гривица вече направиха списъци с пострадалите собственици на къщи, на които се очаква да им бъде отпусната еднократна помощ в размер на около 325 лв.