Най- интересните забележителности на Тенерифе

29
549
Добави коментар
DSTours
DSTours

Остров Тенерифе е световно известна дестинация за почивка, посещавана от милиони туристи целогодишно. Като част от Канарските острови, всички го свързват с златисти плажове, екзотична тропическа растителност и целогодишно слънчеви дни. Няма да сгрешите, ако го включите в списъка си със следващите места, които да посетите.

Като предпочитана туристическа дестинация, островът предлага разнообразие от забележителности и забавления за всеки вкус. Ако не смятате да прекарвате всеки ден от почивката си на плажа, вижте 10 от най- известните забележителности на Тенерифе:

1. Връх Тейде и вулкана Пико Виехо

Това е най- известната природна забележителност на Тенерифе. Намира се в национален парк Лас Канядас – истински природен феномен, който е част от списъка на ЮНЕСКО от 2007 година. Уникалното съчетание от вечнозелени гори, вулканична растителност и спиращи дъха гледки, превръщат Тейде в задължителна спирка от всяка една екскурзия до Тенерифе. Уникалните пейзажи, които застиналата лава от вулкана е сътворила са част от „декорите“ във филма „Сблъсъкът на титаните“. Паркът се намира на около 2000 метра над морското равнище, а връх Тейде е най- високият в цяла Испания (3718 м). До изгасналия вулкан можете да се изкачите пеша или с лифт. А от „покрива на Испания“ при ясно време ще видите съседните острови Гран Канария, Ла Палма, Ла Гомера и Ел Йеро.

2. Планината Анага

Национален парк Анага е друга природна забележителност, която ще ви изненада с красивите си гледки от високите планински върхове към живописните вулканични плажовете по атлантическото крайбрежие и разнообразна растителност и животински свят. Паркът се намира близо до столицата Санта Круз, така че не пропускайте да се отбиете до вечнозелените му гори. Цялата местност е изпълнена с очарователни селца, които сякаш ви пренасят назад във времето, където връзката между хората и естествената природа е все още запазена.

3. Драконовото дърво Draco Milenario

Един от символите на Тенерифе е хилядолетното Драконово дърво, което е най- голямото и най- високото в света. Височината му достига 17 метра, а ширината в основата е с диаметър 20 метра. Намира в селището Икод де лос Винос, в северозападната част на острова. Легендите разказват, че когато драконите умирали, те се превръщали в огромни драконови дървета… 

4. Лос Гигантес

„Скалите на гигантите“ са изключително впечатляващи стръмни скали, издигащи се отвесно от океана. Разположени са по западното крайбрежие на Тенерифе. Достигат височина от 500м. до 800м. Внушителните скални творения в миналото са били смятани за свещени.

5. Санта Круз де Тенерифе

Столицата на Тенерифе е задължително място за посещение и разходка. Разположена е на североизтоното крайбрежие и предлага много възможности за пазаруване (незабравяйте че Канарските острови са частична безмитна зона ). Няма как да пропуснете крайбрежната улица и африканския пазар (Меркадо де Нуестра Сеньора де Африка). В Санта Круз се намира едно от най- големите и натоварени пристанища на Испания. Символ на града е сградата на операта Аудиторио де Тенерифе- емблематичен пример за модерната испанска архитектура,  дело на ексцентричния архитект Сантяго Калатрава.

6. Ла Оротава

Вила де ла Оротава или на кратко само Ла Оротава е разложен  в бананова плантация в долина в северната част на острова. Старият град на Ла Оротава датира от началото на 16 век и пази и до днес богатото си културно наследство от типична канарска архителктура, площади и местни обичаи. Най- известната забележителност в града са градините „Маркесадо де ла Кинта Роха“, по- известни като градините „Виктория“. Те са проектирани през 19 в. от френски архитект по идея на маркиза Себастиана дел Кастило като парк с тераси и мавзолей. Градините са изпълнени с пъстри цветя и фонтани, а гледката към стария квартал на града е впечатляваща.

7. Ла Лагуна

Сан Кристобал де Ла Лагуна или или по- известен като Ла Лагуна е бил столица на острова до 1723 г. Разположен е в долината Агуере сред красива природа. Днес е вторият най – важен град в Тенерифе – културната и религиозна столица на острова. Там се намира Христовата църква – важен образец на готико- бароковия стил със своите екстравагантни съкровища, както и университета Сан Фернандо. Историческия център на града е чудесно място да избягате от динамиката на големите курорти. Изгубете се из цветните малки улички, изпълнени с ресторанти и кафенета, кадето можете да се насладите на традиционни тапас, местни вина и сангрия… истинска испанска идилия! 

8. Пуерто де ла Крус

Това е най- старият курорт на острова и втори по големина град след столицата. Разположен е по северното крайбрежие на Атлантика и привлича туристи с екзотичните си вулканични плажове с черни пясъци. Старата част на града е чудесно място за разходка и разглеждане на архитектурни паметници. Важна забележителност е Католическият храм „Нуестра Сеньора де ла Пена де Франсия“. Разходете се около старото рибарско пристанище по тесни калдъръмени улички, за да усетите атмосферата и чара на канарския град. В  Пуерто де ла Крус се намират още известните изкуствени езера Лого Мартианес, ботаническата градина, а Лоро Парк е съвсем на близо.

9. Лоро Парк

Лоро Парк безпорно е най- известното място на Тенерифе, посещавано от малки и големи. Тук може да се разхождате с часове сред гъста тропическа растителност, наслаждавайки се на свежия океански полъх. Сякаш попаднали в джунглата, ще срещнете екзотични видове птици и животни, живеещи в естествена за тях среда: горили, леопарди, тигри, черни пантери, сурикати, крокодили, розово фламинго, папагали и какво ли още не… Най- увлекателната част от всяка обиколка на парка е шоуто на косатките в „Orca Ocean”, което няма аналог в Европа. В „Планетата на Пингвините“, където близо 200 пингвина се наслаждават на 12 тона сняг и ледени води ще се почувствате като на Антарктида, насред вечно топлият остров Тенерифе. Друга уникална атракция на парка е тайландското селище (най- голямото извън Тайланд), което създава изключително усещане за спокойствие и ориенталска атмосфера.

10. Сиам Парк

Знаете ли, че е най- големият воден парк в Европа се намира в Тенерифе!? Сиам Парк е разположен на площ от 185 квадратни километра в планината Адехе, в южната част на острова и също представя архитектурата на Тайланд. Тук ще можете да сърфирате на гребена на най- големите изкуствени вълни в света, да се спускате по високоскоростни пързалки покрай басейн с акули и много други.

Остров Тенерифе ще ви предложи още много забележителности и места за забавление, които оставяме на вас да откриете сами. Канарските острови са сред любимите ни дестинации, до които вече сме организирали почивки с директен полет от Варна и с нетърпение се връщаме там отново. Елате с нас на остров Тенерифе! Тръгваме на 22 октомври от Летище Варна.

Повече за програмата на пътуването ще намерите тук:

 

 

 

 

 

Полезни връзки:

 Самолетни билети | Чартъри Германия  | Екскурзии и почивки | Екзотика | Хотели | Други услуги