Професор: Кокосовото масло е чиста отрова :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
219
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Харвардски професор нарече кокосовото масло „чиста отрова“, защото съдържа много нездравословни наситени мазнини, съобщава „Индипендънт“.

Д-р Карин Майкълс, професорка в училището по обществено здравеопазване „Т. Х.Чан“ в Харвард и директорка на Института по профилактика и туморна епидемиология към Фрайбургския университет заяви, че кокосовото масло е „една от най-лошите храни, които човек може да яде“, заради вредите, които наситените мастни киселини могат да нанесат на тялото. Според нея то е много по-лошо от маслото и свинската мас.

Според Майкълс кокосовото масло е по-вредно от свинската мазнина, защото е почти изключително съставено от наситени мастни киселини, които могат да се натрупват по коронарните артерии и евентуално да ги запушат.

Твърдението коренно противоречи на общоприетото схващане, че кокосовото масло е много полезно, дори че е „суперхрана“, която може да се използва като съставка на всякакви ястия.

Миналата година Американската асоциация за сърдечно здраве коригира насоките си за наситени мастни киселини, като тези в кокосовото масло, като препоръча те да бъдат заменяни с ненаситени.

Майкълс препоръчва мазнината от сурово пресования зехтин, рапичното масло и маслото от лененото семе, всички богати на ненаситени мазнини, които са полезни за здравето на човека.