Пътят към 25 – КОНДЕКС беляза своя четвърт век

1
130
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

2018 година е истински специална и знакова за Кондекс. През нея навършихме цели 25 години – или четвърт век, в който започвайки от нулата, във времето се развивахме и постепенно се превърнахме в едни от лидерите в областта на климатизацията в България. Историята ни е дълга, белязана с редица предизвикателства, нови партньорства и вълнуващи проекти. Нека Ви разкажем.

Всичко започна с основаването на компанията през далечната 1993. В същата година  започна и партньорството ни с японския концерн Mitsubishi Heavy Industries и станахме официален вносител на климатичната им техника в страната. Това ни позволи да предложим качествени решения, способни да отговорят на високите стандарти на нашите клиенти. Година по-късно отвори врати и първият ни офис, а през 1996 предприехме пътуване до Нагоя. Още си спомняме вълнението и трепета, които ни завладяха веднага щом стъпихме на японска земя. Там екипът ни се запозна отблизо с Mitsubishi Heavy Industries и премина успешно обучение в централата на компанията.

5 години след създаването на компанията, разширихме предлаганата от нас продуктова гама, като намерихме нов и доверен партньор, в лицето на германския лидер в прецизната климатична техника – STULZ. Началото на това сътрудничество бе дадено с доставка на прецизни климатизатори, нужни за изпълнението на мащабни проекти за Мобилтел. През 1998 монтирахме и първата VRF система в България, която работи безотказно и до днес.

През следващите няколко години постепенно продължихме пътя си напред, като винаги наш основен принцип е бил да залагаме на качествено изпълнение с качествени съоръжения. Това ни помогна да изградим доверие сред нашите партньори и клиенти, което ни позволи да започнем да изграждаме все по-мащабни проекти като климатизация на хотели, банки, болници, големи офис сгради, дейта центрове, базови станции, РВД и много други. Високото ниво на обслужване, професионализмът в работата и лоялността на екипа ни през годините ни позволи да излезем извън пределите на България и да реализираме проекти и в други страни. Един от тези, с които истински се гордеем датира от 2004, когато доставихме и монтирахме VRF системи, нужни за климатизацията на Африкански център за заразни и паразитни болести и болница Джела в Триполи, Либия.

3 години по-късно, през 2007, изградихме своя собствена складова база. Тя ни осигури възможността да поддържаме постоянни складови наличности на предлаганата от нас климатична техника и ни даде удобството за по-бърза и надеждна доставка към нашите клиенти и дистрибутори в цялата страна. Година след това представихме и внедрена система за управление на качеството, в съответствие с изискванията на международния стандарт.

През 2013 година Кондекс стана официален представител на Mitsubishi Heavy Industries и за Македония. Това ни позволи да разгърнем дейността на фирмата и в западната ни съседка и да осъществим проекти там.

В стремежа си непрекъснато да се развиваме и усъвършенстваме, през 2014 година изградихме своя собствена бизнес сграда в столицата. Освен с офиси за нашите служители, новото ни бижу разполага с шоурум, логистичен център и модерна складова база. Официалното откриване на сградата и въвеждането й в експлоатация съвпаднаха с нашия 20-ти Рожден ден, затова решихме да го отпразнуваме подобаващо именно там.

Последваха много пътувания, участия в семинари, дистрибуторски срещи и мащабни проекти. През 2017 разширихме бизнеса си и стартирахме ново партньорство с италианския производител Thermocold. Компанията е специализирана в създаването и разработката на иновационни системи и решения за климатизация, предназначени за жилищния, търговския и индустриален сектор, при специфична употреба срещу експлозии и огнеустойчивост, както и за секторите на железопътния и подземен транспорт. През миналата година имахме и друг повод за гордост, след като основахме футболния отбор на Кондекс, състезаващ се в Българска Строителна Футболна Лига.

И така, сякаш неусетно изминаха тези 25 години. Време, изпълнено с безценни моменти, безброй предизвикателства, доза трудности и много поводи за гордост. Днес в Кондекс работят близо 40 квалифицирани специалисти, като инженерите и техниците ни задължително специализират в учебните центрове на нашите партньори-производители. Това ни помага да предлагаме на клиентите си професионално обслужване и да поддържаме дългосрочни отношения с нашите дистрибутори и партньори в страната и чужбина. Разполагаме с регионални центрове в по-големите градове, както и добре организирана дистрибуторска мрежа. От създаването си до днес успяхме да доставим и инсталираме над 100 000 броя климатици в български домове и офиси с марката Mitsubishi Heavy Industries, над 400 системи за централна климатизация с обща мощност над 18 мегавата, както и прецизна климатична техника от STULZ с мощност над 14 мегавата. Преди всички тези цифри обаче за нас най-ценна си остава усмивката на доволния клиент, а целта ни винаги е била да намираме най-оптималното, съвременно и ценово ефективно техническо решение, според индивидуалните изисквания на клиентите ни.

И тъй като много обичаме усмивките, решихме да отбележим нашия 25-ти Рожден ден с незабравимо парти – с много музика на живо, изненади и добро настроение. На събитието присъстваха над 250 гости, сред които клиенти, приятели, дистрибутори и разбира се партньори от Mitsubishi Heavy Industries, STULZ и Thermocold. Водещ на събитието беше обичаният от всички ни актьор Ненчо Балабанов, който даде най-доброто от себе си и се превъплъти в образите на Бойко Борисов и Веселин Маринов.

Музикален бенд и пол денс изпълнения неколкократно приковаха погледите на нас и нашите гости към сцената, а накрая дори най-строгите въздържатели на сладкото не успяха да устоят на нашата торта.

 

Екипът ни е признателен за доверието на всички клиенти и партньори, с които установихме отношения през годините и истински вярваме, че ще продължим пътя си заедно и през следващите 25. Благодарим Ви от сърце!

 

август 28, 2018