БЧК отбелязва Световния ден на първата помощ :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
181
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Днес се отбелязва Световният ден на първата помощ. Събитието има за цел да акцентира върху приноса на доброволците, обучени по първа помощ, които спасяват човешкия живот, без да правят разлика между хората по пол, етническа принадлежност, раса, възраст, образование, съобщават от БЧК. Под мотото „Първи действия при пътнотранспортни произшествия“, БЧК за 18-и път ще отбележи деня с обучения и демонстрации.

Столичната организация на БЧК организира в Центъра за обучение по първа помощ (бул. „Дондуков“ № 61), от 10 ч, безплатен опреснителен курс по Първа долекарска помощ за водачи на МПС. Доброволци на БМЧК-София, членове на Младежкия авариен екип ще демонстрират техники и умения в оказването на първа помощ.

В 12 ч всички участници в обучението, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден спасителна верига при оказване на първа помощ. На Централна автогара-София, от 10 ч, доброволци ще раздават на водачите на автобуси и на пътниците информационни материали със съвети как да помогнем при пътнотранспортно произшествие.

В парк „Гео Милев“, от 10:30 до 12 ч, доброволци на БМЧК-София ще направят демонстрации по оказване на първа помощ за спасяване на пострадали и ще раздават информационни материали.