Нерви,сълзи,наказания и провал за Серина Уилямс,японка спечели US Open

1
127
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

20-годишната Наоми Осака победи идола си

Наоми Осака победи Серина Уилямс с 2:0 сета (6:2, 6:3) във финала на US Open. За 20-годишната японка това е първи триумф в турнир от Големия шлем. Така тя не позволи на своя идол – Серина Уилямс, да спечели своята седма титла в Ню Йорк и да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 трофея в Шлема.

Американката получи две наказания за оспорване на съдийски решения. След нерви, сълзи и разговори със съпервайзъра, тя се провали. Наказателният гейм, който ѝ бе наложен във втория сет, наклони сериозно везните в полза на талантливата Осака.

Двете тенисистки спечелиха първите си подавания, но в третия гейм японката стигна до пробив. Серина продължи със слабата игра на сервис и натрупа 10 двойни грешки, като с последната от тях допусна втори пробив. В крайна сметка Осака затвори откриващия сет при 6:2.

В началото на втората част Серина бе предупредена от съдията, тъй като получаваше указания от треньора си Патрик Муратоглу. Впоследствие тя оспори, но повторенията показаха, че реферът е прав. Американката не запази самообладание и счупи ракетата си в корта, за което бе наказана с директна точка.

По правилник при следващо провинение състезателят се наказва със загубен гейм. Серина продължи да се кара със съдията и точно това се случи при резултат 3:4 в полза на Осака.

След наказанието резултатът стана 3:5, а Уилямс сервира за оставане в сета и мача. Серина спечели подаването си, но не успя да пробие японката в следващия гейм и Осака триумфира – 6:4.