Мащабно учение на БЧК за реакция при инциденти :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Мащабно учение на БЧК за реакция при инциденти :: Скандал - всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,...

Бяха разиграни редица сценарии, при които доброволците помагаха на пострадали

Проведе се мащабно националното учение на Българския Червен кръст. В него бяха разиграни серия от инциденти, с много пострадали хора по време на празник.

Сценарият предвиждаше избухване на автомобилна газова уредба с двама ранени, преобръщане от взривната вълна на лодка с четирима души в нея, възникване на авария в автобус с възрастни хора и малко по-късно дерайлиране на пътнически влак в същия район. В учението участваха и екипи на Единната спасителна система.

„Новите модули бяха за сигурност и безопасност, за взаимодействие с партньорите в ситуации на инциденти с множество пострадали и множество локации”, заяви пред bTV Ясен Сливенски от БЧК.

„Младежките аварийни екипи, които са представители и участват като пълноправни членове на учението в момента, се представиха също изключително добре в рамките на техния мандат”, каза за bTV Деница Баръмова, БМЧК.


Прочети цялата публикация
Коментари

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност