Кангчендзьонга – новото предизвикателство пред Атанас Скатов

1
225
Добави коментар
pressbulgaria
pressbulgaria

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ START
––––––-

Кангчендзьонга – новото предизвикателство пред Атанас Скатов

www.atanasskatov.com

Атанас Скатов тел: 0876325860

Кангчендзьонга – новото предизвикателство пред Атанас Скатов

Българският алпинист Атанас Скатов обяви програмата на експедициите за 2019 г. Първият връх, който ще атакува през следващата година е Кангчендзьонга (8586 м.), който се намира на границата между Непал и Индия. Това е третият по височина връх на планетата и от санскрит се превежда като „Петте съкровища на великия сняг“. Намира се в най-дивия район на Непал и е сравнително по-малко посещаван от другите осемхилядници. Изкачването е планирано да се осъществи през пролетта на 2019 г., ако успее да събере необходимите средства.
Атанас Скатов се опитва да осъществи т. нар. „Хималйска корона” и изкачи всички осемхилядници на планетата, като до момента е успял да стъпи на върха на 6 от общо 14 върха. Последното му изкачване бе тази година на връх Чо Ойо (8201 м.) в Тибет, който изкачи без помощта на шерпа и без изкуствен кислород. В експедицията му бе запланувано и трето изкачване на Еверест, но китайските власти не го допуснаха без използването на шерпа.
Той е първият българин и веган в света, който стъпва на най-високите точки на Седемте континента на нашата планета или т. нар. „Севън съмитц”. Скатов осъществи проекта си в рамките на 4 години.
Както е известно, тези експедиции са изключително скъпи и нямаше да бъдат осъществени без помощта на корпоративни и частни спонсори, продажбата на неговите книги, както и инвестирани лични средства. Събраните до момента средства не са достатъчни и той продължава да търси финансова подкрепа за осъществяването на изкачването на останалите 8 върха от проекта.
На 27-ми септември в София (Културен център G8, от 18:30 ч.), Атанас Скатов ще изнесе публична лекция на тема „Как се сбъдва мечта”, на която ще разкаже повече за себе си и своите проекти, като се надява повече хора да преоткрият силата на планината и повярват в собствените си възможности. На нея ще бъде представена и четвъртата му книга от поредицата „Над 8000 метра: Гашербрум”, която вече е в продажба и ще бъде прожектиран филма му „Експериментът Скатов“. Всички средства събрани от мотивационните му лекции, са предназначени за финансиране на следващите му експедиции.
Както и при предишни експедиции, Атанас Скатов ще организира трекинг до Базовия лагер на Кангчендзьонга, намиращ се на впечатляващите 5,143 м., за който набира участници. За повече информация, можете да се свържете с него на имейл [email protected] или телефон 0876325860.
През месец октомври 2018 година Атанас Скатов ще изнесе мотивационни лекции в следните градове: София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Шумен, Козлодуй, Обзор, Пирдоп, Мездра, Гоце Делчев, Добрич и Сливен. За повече информация за всяка среща има информация в личния му сайт в раздел „Презентации“ http://www.atanasskatov.com/index.php/presentantion

Прикачени файлове

https://pressbulgaria.com/uploads/files/2507/1/na-48848.jpg
https://pressbulgaria.com/uploads/files/2508/1/na-79582.jpg
https://pressbulgaria.com/uploads/files/2509/1/na-42187.jpg

––––––
ПРЕССЪОБЩЕНИЕ END

Отчет за прессъобщение „Кангчендзьонга – новото предизвикателство пред Атанас Скатов “
Прессъобщението е заплатено успешно
Прессъобщението е публикувано успешно
Въпроси?

Ако имате някакви въпроси, моля, пишете ни на [email protected].