Италия с минимален успех над Полша :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
206
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Италия победи драматично с 1:0 като гост Полша в двубой от група А3 на турнира Лигата на нациите. Футболистът на българския шампион Лудогорец Разград – Яцек Горалски, започна като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Четирикратните световни шампиони имаха превъзходство в двубоя, но трябваше да чакат до добавеното време, за да решат крайния изход. Кристиано Бираги беше точен във втората минута на добавеното време с удар отблизо след изпълнение на свободен удар и асистенция на Кевин Ласаня.

Още в 50-ата секунди шут на Жоржиньо срещна гредата на вратата на домакините, а Роберто Инсиние също пропусна да се разпише в осем минути по-късно.

В 30-ата минута нов удар на Инсиние също срещна гредата, а малко след това и Федерико Киеза не успя да даде аванс в полза на „адзурите“.

В 37-ата минута Джорджо Киелини принуди вратаря Войчех Счесни да се намеси решително.

В средата на втората част Алесандро Флоренци и Федерико Бернардески пак не можаха да реализират гол в мрежата на „дружина полска“, а удар на Аркадиуш Милик беше избит в корнер от Джалуиджи Донарума.

В 73-ата минута Роберт Левандовски изведе на голова позиция резервата Камил Грошицки, който стреля, но вратарят Донарума изби кълбото, а при добавката Милик шутира над вратата.

Четвърт час преди края опасен удар на Левандовски излезе в аут и така се стигна до продължението на двубоя, когато Бираги осигури трудния успех в полза на италианците, които имат актив от четири точки и се намират на две зад лидера в групата Португалия.

Полша е със само една спечелена точка до момента.

В група С1 Израел победи лесно у дома Албания с 2:0. Томер Хемед в осмата минута даде аванс за домакините, а Диа Саба оформи крайното 2:0 седем минути преди изтичане на редовното време.

Израелците са на първо място с 6 точки, докато Албания е с 3 точки по-малко.

В група С4 Черна гора разгроми като гост Литва с 4:1. Стефан Купоса се разписа на два пъти още преди почивката, а второто му попадение беше от дузпа в последните секунди на първата част. В 35-ата минута, между двете попадения, Борис Копитович беше направил резултата 2:0.

Дарко Зорич отново реализира във вратата на литовците четири минути преди края, а в 88-ата минута Роландас Баравикас отбеляза почетен гол за домакините.

Черна гора е на второ място в групата с актив от 7 точки, докато Литва няма спечелени точки. Лидерът Сърбия, който направи равенство 0:0 срещу Румъния по-рано в неделя, е с 8 точки.