Прахосмукачки Rowenta – безшумна технология от ново поколение

2
152
Добави коментар
lazarov.sl

Компанията Rowenta отдавна се е наложила като един от световните лидери в производството на свръхмощни и ефективни прахосмукачки. Тя е създадена през 1909 г. в Германия с цел да удовлетвори нуждите на потребителите с продукти, които имат висока ефективност, атрактивен дизайн, съдействат за опазване на околната среда и здравето на хората и са лесни за ползване. Но през последните години марката Rowenta доби още по-голяма известност, благодарение на най-новите модели прахосмукачки, които са вече достъпни и на българския пазар.

Най-новите модели прахосмукачки Rowenta в България

С какво новите модели Silence Force Multi-Cyclonic и Silence Force 4A превъзхождат всички предишни модели прахосмукачки Rowenta? Те принадлежат на серията Silence Force, която гарантира почти безшумната им работа, без това да се отрази по някакъв начин на представянето им или на смукателната им мощност. Те са изключително ефективни в почистването на най-различни настилки и се характеризират с висок клас на енергийна ефективност и отлични нива на филтрация.

Тези два модела прахосмукачки възникват в резултат на необходимостта на европейските потребители да използват прахосмукачки с минимални нива на шум. Средната стойност на шума, издаван от 10-те най-известни прахосмукачки без торбичка в различни европейски страни е 81 dB. За сравнение шумът от работеща косачка за трева достига 90 dB. Прахосмукачките Rowenta от серията Silence Force се доближават по сила на шума до този при разговор – едва 68 dB, което ги прави изключително предпочитани от милиони потребители. В сравнение със стандартните модели прахосмукачки без торбичка, които можете да намерите на пазара, тези два модела са 4 пъти по-тихи. Прахосмукачките представляват отлично съотношение между цена, качество и представяне с тих работен режим. Моделите на Rowenta без торбичка имат контейнер за прах, който лесно се почиства.

Моделът Silence Force Multi-Cyclonic на Rowenta

Този ненадминат модел използва технологията Multi-Cyclonic и почиства вашия дом на ново ниво. С помощта на тази прахосмукачка ще можете да поддържате невероятна чистота у дома и да сте сигурни, че с времето почистващата способност на уреда няма да намалее.

Намаление на избрани модели прахосмукачки Rowenta!  

Какво е представянето на тази прахосмукачка при почистване?

Благодарение на уникалната технология Multi-Cyclonic през филтрите на този модел преминава минимално количество прах. За разлика от останалите прахосмукачки без торбичка, филтрите на този модел не се запушват, нито губят от смукателната си мощност, което означава, че винаги се радвате на 100% ефективно представяне.

За постигане на изключително висока способност за събиране на прах съдействат двете позиции на четката, които я правят подходяща за всякакви подови настилки.

Какво е предимството на технология Multi-Cyclonic?

Благодарение на тази технология, процесът на почистване и отделяне на праха от въздуха се състои от два етапа: централен циклон, при който по-големите частици се изхвърлят в контейнера за прах, и странични циклони, които са общо четири на брой и отделят най-фините частици от въздуха, след което също ги изхвърлят в контейнера. Това означава, че на този етап от почистване 99% от праха е отстранен, а останалият 1% прах преминава през три филтри нива – дунапренов филтър, микро метален филтър и филтър Нера 13.

Как този модел постига безшумност при работа?

Всъщност моделите Silence Force на Rowenta се считат за най-тихите прахосмукачки без торбичка с вградена технология мултициклон. А именно моделът Silence Force Multi-Cyclonic е най-тихата прахосмукачка от тази категория. Този невероятен резултат на заглушен шум се постига чрез изолиране на мотора, чиито звукови вибрации са сведени до минимум, както и чрез оптимизиране на гамата аксесоари, специално пригодени да намалят и заглушат шума. Такива аксесоари са телескопичната тръба, дръжката и четката. Въздушният поток бива регулиран през цялото време за постигане на допълнително понижаване нивото на шум. Всяка една част от прахосмукачката е специално създадена, за да допринася за тишината по време на работа.

 

Какви са предимствата на прахосмукачката Silence Force Multi-Cyclonic?

Този модел добива широка популярност не само в Европа и по света, но и в България, заради многобройните си предимства пред останалите достъпни на пазара модели прахосмукачки. Предимствата му включват:

Ефективно управление на праха, благодарение на добре обмисленият дизайн на продукта. Уредът със състои от безшумен блок, компактна конструкция, големи бутони, големи меки колела, съдействащи за омекотяване на звука, ергономична дръжка, един централен и 4 странични циклона, вход за въздух и ергономичен контейнер за прах. Вместимостта на този модел е 2 л, а мощността му – 750 вата.
Изключително ниво на филтрация за добиването на чист въздух: Този модел съдържа гаранция за филтрация на 99,98% от праха. Това означава, че въздухът, който излиза от прахосмукачката, не съдържа почти никакъв прах. Благодарение на това постижение, моделите Rowenta от клас А са получили етикет с най-добра оценка за емисия на прах в атмосферата, т.е. те се считат за екологични продукти, които съдействат за опазване на околната среда. Нещо повече тези прахосмукачки са от изключителна полза за хора, страдащи от различни алергии, особено от алергия от прах. Това се постига на три нива: чрез дунапренен филтър, чрез микро филтър и чрез Нера 13 филтър, който представлява високо ефективна система за пречистване на въздуха. Той е способен да улови микроскопични прахови частици в голямо количество, без да ги пропуска във въздуха. С негова помощ запазвате въздуха в дома си чист по време на почистване.
Удобство при ползване и изключителна ергономичност: Новата дръжка на модела прави работата с уреда изключително лесна и комфортна, дори и да я управлявате с една ръка. Изпразването на контейнера от праха е също толкова лесно и може да се извършва с една ръка, без пряк контакт с праха, полепнал по него. Системата за почистване Clean Express Ergo е революционен пробив в почистващата индустрия, осигуряваща чистота и хигиена в дома ви. Дори и да се налага да почиствате трудни за достигане или изключително деликатни повърхности, интегрираната четка ще спомогне тази работа да бъде свършена бързо и ефективно. Достатъчно е да изтеглите приставката на четката и почистването ще бъде извършено за миг.
Компактност: Благодарение на компактните си размери, моделът може да се съхранява във всеки шкаф и да е лесно достъпен всеки път, когато ви потрябва.
Издръжливост и здравина: Моделът Silence Force Multi-Cyclonic със сигурност е прахосмукачка, в която си заслужава да инвестирате, защото след изпитания за издръжливост резултатите показват, че тя продължава да работи все така добре и след 10 години интензивна употреба, което означава повече от 650 часа.
Екологична ефективност: Заради новите правила от 2014 г. мощността на прахосмукачките вече не бива да надхвърлят 1600 W. Това накара производителите да се преориентират към оборудване на уредите с мотори с ниска мощност, които без да намаляват ефективността си, да доведат до намалена консумация на енергия. Мощността на модела Silence Force Multi-Cyclonic е едва 750 W, което го прави изключително енергоспестяващ уред, чийто висок коефициент на ефективност е равен на ефективността на прахосмукачка с 2000 W благодарение на високо ефективния мотор. За сравнение прахосмукачките Rowenta от предното поколение бяха с мощност 2200 W.

 

Моделът Silence Force 4A на Rowenta

Друг изключително ефективен и предпочитан от потребителите модел е Rowenta Silence Force 4A, който за разлика от предходния е с торбичка. Подобно на Silence Force Multi-Cyclonic, прахосмукачката е част от същата революционно тиха серия, а в допълнение тя се отличава по четири показателя клас А съобразно енергийния етикет на ЕС за мощност на прахосмукачките. Това означава, че ако желаете да се сдобиете със свръх икономична енергоспестяваща прахосмукачка с торбичка, това е вашият най-добър избор. Моделът се справя отлично с почистването на всякакви подови настилки – твърди или меки, като успява да почисти килимите в дълбочина. За целта е предвидена специална четка, която е проектирана по начин, който да усили максимално въздушния поток и да гарантира отлични резултати. Енергийна ефективност от клас А е постигната благодарение на мотора с мощност 750 W. В резултат този модел намалява разходите за електроенергия с 60% и допринася за опазване на околната среда.

Ниво на шум

Rowenta Silence Force 4A представлява най-тихата прахосмукачка от серията на Rowenta, която постига ниво на шум едва 66 децибела при максимална мощност, а в тих режим – 64 децибела. Дори и в този тих режим можете да сте сигурни, че прахосмукачката ще успява да засмуче и почисти всякакви повърхности.

Енергийна ефективност

В сравнение със стандартния енергиен етикет този модел предлага 10 пъти по-добра оценка за повторни емисии на прах, което гарантира отлична филтрация, без да позволява на микро-частици и алергени да попаднат във въздуха на дома ви.

Името на модела идва от отличното му представяне в четири А класа. Това са:

Клас А ефективност при почистване на твърди настилки
Клас A ефективност при почистване на килими
Клас А при филтриране на прахови частици с гарантирано филтриране на 99,99%
Клас А енергоспестяване (С 60% по-малко)

Модел с торбичка

За разлика от предходния модел Silence Force 4A работи с торбичка Hygiene+, която се състои от четири слоя различни по плътност материали. Те успяват да задържат приблизително 99,99% от частиците с диаметър 0.3 микрометра при изпускането на въздух от прахосмукачката и да осигурят чист въздух в дома. Те задържат праха от разпръскване и по време на смяна на торбичката, като предотвратяват отделянето на облак прах.

Нещо повече, няма да е необходимо да сменяте торбичката и филтъра всяка година. Заради изключителната си ефективност, ще ги ползвате рядко, без да се налага да ги подменяте.

Устройство на модела

Петте различни степени на мощност на модела ви позволяват да изберете различни нива на почистване в зависимост от силата на въздушния поток към почистваната повърхност. Четирите колелца на прахосмукачката се въртят на 360°, което осигурява изключителна свобода на движение и удобство при контрола на посоката.

Уредът е направен така, че да можете лесно и бързо да сменяте различните приставки в зависимост от почистваната повърхност, тъй като са разположени на лесно достъпно място.

Дизайнът на Silence Force 4A е изключително компактен, така че да се съхранява лесно и удобно. Уредът е практичен, лесен за ползване и изключително гъвкав и подвижен, тъй като се върти във всички посоки без опасност от връщане. Както и предходния модел, тази прахосмукачка е тествана за издръжливост и ефективността й при интензивна употреба продължава поне 10 години.

Моделът X-Trem Power Cyclonic на Rowenta

Този модел прахосмукачки на Rowenta е предназначен специално за почистване на вътрешността на автомобили, но може да се използва и за почистване на дома. Благодарение на новата система EffiTech Motor моделът може да почиства изключително ефективно с по-малко потребление на енергия. Основната четка POWER AIR е пригодена за почистване на всякакви повърхности и е оборудвана с две позиции, благодарение на която можете да достигате до трудно достъпни места. Приставката се плъзга безупречно независимо от твърдостта на повърхността, която почистване. Компактната прахосмукачка съдържа голям контейнер с вместимост 2.5 л. Подобно на първия модел тя също има усъвършенствана система за филтрация, която задържа над 99,98% от почиствания прах и предотвратява разпръскването му във въздуха. Контейнерът за прах е изключително лесен за почистване, а нивото на шум на този модел възлиза на 72 dB.

Моделът има три нива на филтрация, представляващи високоефективен филтър, дунапренен филтър и технологията Cyclone, а мощността му възлиза едва на 550 W. Съдържа ергономична дръжка с вградена Easy Brush четка. Предното колело, което се върти на 360 градуса предлага отлична маневреност. Двете задни колела са широки и спомагат за удобството при преместване на прахосмукачката.

X-Trem Power Cyclonic се предлага с бърза и лесна сервизна поддръжка, която ви гарантира, че можете да се възползвате от бърза доставка на резервните части на ниска цена за период от 10 години.

Отзивите на потребителите в България

Отзивите за новите модели на прахосмукачките Rowenta са изключително добри. Потребителите споделят много от предимствата на тези прахосмукачки и никакви или много малко недостатъци.

Сред основните предимства, изтъквани след използването на тези уреди, са:

Изключително добро съотношение между цена и качество
Изключителна мощност
Изключително тиха работа за прецизно почистване на всякакви повърхности
Наличието на много приставки, които правят модела отличен домашен помощник
Турбо четката е изключително удобна за хора, които гледат домашни любимци
Изключително леки и лесно преносими, компактни и с красив дизайн. Кабелът е много дълъг, което прави обсегът на действие голям.

Какво казват потребителите за недостатъците на тези прахосмукачки?

Повечето от тях споделят, че не намират никакви недостатъци в продукта и са изключително доволни от покупката си. И все пак единственият намерен недостатък по думите на потребителите е липсата на бутон за намаляване на мощността. В България все още повечето потребители се насочват към модела Silence Force Multi-Cyclonic, защото предпочитат прахосмукачка без торбичка.

Rowenta USA | Garment Steamers, Steam Irons & Humidifiers

Намаление на избрани модели прахосмукачки Rowenta