Radix и смъртта на блокчейн

1
112
Добави коментар
cryptomaniabg
cryptomaniabg

Блокчейн, твоите дни са преброени.

Това със сигурност е фраза, грабваща вниманието на всеки крипто фен, която идва при нас от невероятния проект “RADIX” , една от първите децентрализирани системи, способни да се мащабират линейно и да разсейват транзакциите на ниво Visa в секунда – свещеният граал на мащабируемостта в крипто пространството.

Visa изтласква 150 милиона транзакции на ден и 24 000 в секунда .

Bitcoin поема само шест в секунда.

Текущи транзакции в секунда наRadix Explorer .

 

В алфа период на развитие Radix вече разбива 50 милиона транзакции на ден на 8000 в секунда и е теоретично неограничен. Колкото повече възли има, толкова повече транзакции може да има. В крайна сметка, тя може да остави Visa и Блокчейн в праха.

Това също е една от първите крипто платформи, които не са блокчейн , и не са DAG .

Но чакайте, не е ли блокчейн в центъра на крипто вселената? Не е ли съществен фактор той за да се случи магията?

Не.

Блокчейн започна всичко, но той е само началото на децентрализираните пари. Те са първото решение, пробивът, който направи всичко възможно.

Но в действителност първите решения рядко траят.

Блокченът е огънят на пещерния човек с децентрализирана консенсусна технология. Те са модел Т.

За да разберете защо, просто трябва да знаете, че в дългосрочен план всяка една технология би следвло да намери воя по-добра алтернатива.

Вземете категория парен двигател. Първите парни двигатели не работят. По-късно повторенията на парните машини избухваха, убиваха или осакатяха хора. Други се чупиха твърде лесно и твърде често.

Преминаха почти хиляда години, преди първата работеща технология да революционизира пътуването и да работи в целия свят. Не на всички техници отнема толкова време, но винаги отнема повече време, отколкото повечето хора си представят, обикновено десетилетия.

Трудно е да си представите свят без интернет, но в продължение на двадесет години почти никой не го е видял и възприел като нещо, което ще промени живота на хората.

Скептиците не осъзнават, че има някъде един инженер, който изучава тези недостатъци и се опитва да намери отговори, като работи в рамките на всичките си въпроси, опитвайки се да открие тайния еликсир. В крайна сметка един от тях вижда нещо, което всички останали в света пропускат и се ражда нова технология, по-добра от всичко, което я предшестваше.

Помислете още за цифровите книги. Първите версии бяха CD-ROM и трябваше да ги прочетете на големи, грозни CRT екрани, които изгаряха дупки в ретината ви. Те лесно се надраскваха, прескачаха, бавно се зареждаха и не можеше да се озовеш с гигантския компютър в метрото.

През годините редица компании се опитаха да направят е-читатели, а те не успяха да се справят. Дори Apple се опита и не успя да направи ранен модел.

Едва преди Amazon да използва мащабната си пазарна мощ и да я комбинира с технологията за е-мастило и невероятно дълъг живот на батерията, истинската революция в дигиталната книга започна да работи с Kindle . Те имаха перфектната буря на пазарната мощ и технологичната мощ, за да го направят.

Така става с всяка технология.

Ключовете на крипто революцията

Множество неща държат криптовалутите назад от масовото възприемане от хората. Най-голямото от всички е колко бързо и далеч тези системи могат да се мащабират.

Ние знаем как да изграждаме централизирани системи, които пробиват 150 милиона транзакции с кредитни карти на ден. Не е лесно, но големите момчета могат да го направят. Отнема време, пари и знания. Тези системи са кулминацията на тридесет години технологичен пробив и човешка изобретателност.

Но когато става дума за децентрализирани системи, няма шаблон за приспособяване на мощността и ефективността на централизираните системи. Това е компютърно-технически проблем от най-висок порядък и нямаме идея как да го направим перфектно все още. Имахме само Bitcoin в продължение на осем години. Осем безмилостни години!

Cryptocurrency е чисто нова технология и ние просто не знаем всичко, което може и не може да направи.

Когато хората се смеят на криптото и казват, че няма да работи, това е невероятно късогледство. Няма книги, които да се изтеглят, няма документи за четене, които да са разбрали, няма кодекс, който да се заемат. Няма книга на O’Reilly за най-добрите практики за мащабиране на децентрализираните системи. Ние все още го измисляме и имаме много дълъг път.

Това прави проекта RADIX толкова вълнуващ.

Те са изкоренили най-големите проблеми  в продължение на шест години, преминавайки през хиляди възходи и падения за да стигнат до там, където са в момента, алфа стартиране с истински жив работен код, който може да скалата линейно.

Ако сте нови в крипто света, вероятно се чудите защо просто не добавяме повече възли към Bitcoin, за да стане по-бързо, но той не работи по този начин. Повече миньори правят Bitcoin по-сигурен, но не по-бърз. Може да добавите още един милион възли и това не би направило Bitcoin по-бърз. Блокчейн системата все пак ще тласка шест транзакции на секунда по веригата.

Облачните системи работят много различно. Ако завъртите куп контейнери Docker в разпределено приложение, можете да се справите с все по-голям трафик. В крайна сметка може да ударите точката на намаляваща възвращаемост, но това е почти винаги граница на кода, а не на системите, залегнали в него. Програмистите могат да превърнат платформата в по-бърза.

Днешните крипто системи не могат да направят това.

RADIX може.

С добавянето на още възли всичко се ускорява, обработвайки все повече и повече транзакции в секунда.

И ако това работи и никой не може да наруши основния си дизайн, то може би ще бъде пробивът, който всички чакахме, този, който отваря вратите на наводненията за масово използване.

 

Харесайте нашата страница във фейсбук и ни последвайте в Twitter.
Инвестирайте при нас и печелете напълно пасивно от реална бизнес възможност. 

Related