Висока кръвна захар и наднормено тегло – каква е връзката?

1
480
Добави коментар
borola
borola

Стандартните методи за отслабване обикновено включват броене на калории, ограничаване на някоя група храни, увеличаване на движението с цел забързване на метаболизма и повишаване на енергийния разход или стриктно спазване на диета (хранителен режим).

Но понякога дори човек да полага усилия за сваляне на излишното тегло, е възможно да не се постигне желания резултат. Истината е, че трайно високите нива на кръвна захар могат да доведат до наднормено тегло. Затова, регулирането на глюкозата в кръвта е стъпката, която трябва да предприемете, ако искате да постигнете желаното тегло.

Защо висока кръвна захар се свързва с наднормено тегло?

Кръвна захар е количеството на глюкоза в кръвта, която идва от въглехидратите, които консумираме. Когато се храним, тялото получава приток от хранителни вещества, включително и въглехидрати.

По време на храносмилане въглехидратите се разпадат на захарни молекули, които се отправят към кръвния поток. По този начин се случва естествено повишаване на нивата на кръвна захар в кръвта. Тогава се освобождава хормона инсулин, чиято функция е да изведе глюкозата извън кръвния поток с цел да бъде използвана за енергия от клетките.

Тялото ни има нужда от енергия, която да изразходва. Но когато енергийните запаси са вече пълни в момент на храносмилане на въглехидрати, излишните количества захар, които не се използват за енергия, се складират в черния дроб или в клетките на мускулите. По този начин след време могат да се използват по предназначение (за енергия). Но ако и тези запаси са пълни, захарта, приета с храната, трябва да отиде все някъде. В този случай глюкозата се насочва към мастните депа и се натрупва под формата на мазнини.

Причината бялата захар да има такова негативно въздействие върху нивата на кръвна захар е защото не съдържа фибри, които обикновено забавят освобождаването на захарта в кръвния поток.

Регулиране нивата на кръвна захар с цел отслабване

Въглехидратите, които е най-вероятно да се складират под формата на мазнини, са най-вече тези, които съдържа бяла рафинирана захар и т.н. бели храни. Прекалената консумация на алкохол и подсладени напитки също са основна причина за наднормено тегло, тъй като съдържат празни калории.

Ограниченият прием на въглехидрати с храната може да намали нивата на кръвна захар в дългосрочен план, а за успешно и трайно отслабване добро решение са продуктите от серия Калорекс.

С цел намаляване на телесното тегло все повече водещи специалисти препоръчват употребата на Калорекс/Calorex®. Това е изцяло природен продукт, с който се постига трайно и здравословно отслабване без гладуване и без да се наблюдават странични ефекти.

Калорекс изгаря избирателно мазнините, потиска апетита и увеличава основната обмяна. В допълнение природния продукт регулира нивото на кръвната захар.

Преглеждания:
714